Динамичната слънцезащита използва оптимално притока на светлина

Valetta

Фиксираните сенници, които подпомагат охлаждането на сградите през лятото, бързо се превръщат в консуматори на енергия през зимата, тъй като не използват силата на слънцето за соларни печалби. Динамичната слънцезащита, от друга страна, се активира, само когато е наистина необходима, а през останалото време позволява навлизането на достатъчно слънце и дневна светлина в сградата. Външните системи изобщо не позволяват на топлината да достигне до стъклата на прозорците, а температурата в помещенията с ефективно засенчване е с 5 до 10 градуса по-ниска от тази в помещенията без засенчване. Австрийският специалист в областта на слънцезащитата Valetta предлага широка гама от решения.

ZIP-Solidscreen е изключително подходяща за големи размери. Когато се проектира с подходящи текстилни материали, като например Blockout, тя също така затъмнява ефективно. Алтернативно тази задача може да бъде изпълнена и от ролетна щора. Идеално свързаните бронирани профили действат и като защита срещу взлом и затова често се използват на долните етажи на еднофамилни къщи.

Valetta

Офисите, но също и жилищните помещения, трябва да бъдат осветени предимно с естествена дневна светлина. Външните венециански щори и техните подвижни ламели регулират падането на светлината: това позволява работа без заслепяване при оптимално използване на притока от светлина. Това спестява не само енергия за отопление, но и разходи за електричество за изкуствено осветление.

Всички продукти могат да се комбинират с мрежа против насекоми, която се управлява отделно.

Снимки: Valetta

Може да харесате още...