Дискусия на тема „София – Москва“ с участието на главните архитекти на двете столици

На 1 октомври в Централния военен клуб в София ще се проведе дискусия на тема „София – Москва“ с участието на главния архитект на Москва Сергей Кузнецов. Събитието е организирано от направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община, с подкрепата на Асоциацията на Архитектите в България и е първото от планираната поредица дискусии “Разговори за града”.

„София – Москва“ е първата тема на среща, в която специален гост ще бъде главният архитект на Москва арх. Сергей Кузнецов. Той пристига в София по покана на главния архитект на Столична община – арх. Здравко Здравков, с който ще дискутират важни теми от областта на градското планиране и трансформацията на публичните пространства. Целта е да се проведат дискусии по отношение на действията на публичните власти, законодателството, да се представят добрите практики, прилагани от местните власти.

На събитието ще бъде официално открита и изложба представяща 18-те стъпки по доклада на световноизвестния датски архитект Ян Геел за 2018-та година с оглед превръщането на столицата ни в „Град на хората“. Изложбата може да бъде видяна от гостите и жителите на София от 2-ри до 14-ти октомври в пешеходното пространство пред Съдебната палата.

Въпроси към арх. Кузнецов и арх. Здравков можете да задавате на страницата на събитието.

Може да харесате още...