Дизайн на фасада със стъклени елементи в яркочервено

StoVentec

Наклонени линии, яркочервени и лъскави повърхности – концепцията на архитектите от студио Artmix представя една необичайна и изключително вълнуваща фасада, проектирана за магазин за оптика. При системата със задна вентилация StoVentec Glass се използва същият материал, с който работи и собственикът на магазина – стъкло. „Става дума за създаване на уникални концепции за магазини, които представляват същността на съответната компания“, казва Хенинг Тарч, собственик на Artmix.

StoVentec

За целта Artmix отвори витрините чак до тавана, за да пропусне повече дневна светлина в интериора и да позволи по-добра видимост отвън. Тъй като един оптик работи със стъкло, „искахме да го поставим в стъклена къща“, казва Тартч. Така архитектите започват да търсят подходящата система – и намират StoVentec Glass. С нея проектът, който комбинира многоцветни, асиметрични стъклени елементи, може да бъде идеално изпълнен.

StoVentec Glass се състои от еднослойно безопасно стъкло с цветен емайл на гърба, изцяло залепено към носеща плоча от експандиран стъклен гранулат. To се окачва като сглобяем панел в подконструкцията. Така новата фасада е изградена от панели от пода до тавана, които от своя страна се състоят от няколко стъклени поделемента. Цветът на стъклото е съобразен с корпоративния цвят на магазина, а комбинацията с други червени нюанси създава желаната цветова диференциация.

Снимки – Sto.

Може да харесате още...