Домашен комфорт в ракетен силоз

ракетен силоз

 Възможностите на съвременните технологии са неограничени. Поредното доказателство за това е превръщането на ракетен силоз от времето на Студената война в луксозна къща. Подобни екстравагантни имоти в САЩ се появиха на пазара в началото на XXI век, когато военни обекти бяха раздържавени и се оказаха в ръцете на частни лица. Допреди година нямаше интерес към подобни имоти. Днес част от тях вече се причисляват към луксозния сегмент, а цената на подобни обекти е милиони долари.

Ракетният силоз превърнат в луксозен дом се оценява на 3 млн. USD. Къщата, която маскира военният обект, разполага с три спални, две бани и дневна. Имотът разполага и с възможност до него да кацат малки самолети.

Най-интересната част обаче е под земята. Спускайки се по вита стълба на 10 метра, попадате в бункер, който може да бъде окачествен като най-луксозния към днешна дата на планетата подземен имот. Собствениците, които го продават, смятат, че най-вероятно към него ще проявят интерес или чужденци, или творци, които ценят уединението. А тишината в бункера е предостатъчно като се има предвид дебелината на вратата, която е 1 метър. Единственото пространство, което не е оползотворено, е шахтата за ракетите.

fakti.bg

къща от ракетен силоз

 

 

къща от ракетен силоз

Може да харесате още...