Двукомпонентна полиуретанова пяна от Soudal

soudal

Полиуретановите пени са едни от най-широко използваните продукти при монтажа на врати и прозорци поради перфектните си изолационни свойства – температурни и звукови. Все по-нарастващият интерес към енергийната ефективност и ангажиментът  на развитите държави за въглеродна неутралност до 2050 г. предполагат бурното развитие на продуктите от този клас. Soudal е един от световните лидери в производството на полиуретанови пени и като такъв предлага широка гама от тях. Всички пени се различават по своя клас, обем, начин на използване и предназначение. Една от подценяваните пени със сигурност е двукомпонентната, но тя може да предложи на монтажника много предимства, с които да компенсира обема.

Приложението на разработената от Soudal двукомпонентната пяна е за вътрешни помещения, особено за малки по площ повърхности, труднодостъпни места или специфични форми, които трябва да бъдат запълнени или изолирани, и  където благодарение на своя накрайник тя е много полезна. Пяната на Soudal е самоекспандираща се и готова за употреба, двата компонента се смесват с просто завъртане на черния диск в долната част на флакона. Специфичното тук е, че пяната трябва да бъде използвана до 5-6 минути след активацията и смесването на двата компонента. Едно от най-конкурентните ѝ предимства е изключително бързото втвърдяване и достигане на крайната якост – излишъците от пяна могат да бъдат изрязани 15 минути след полагането ѝ, което я прави изключително подходяща за монтаж на врати, прозорци или спешни ремонти. Ниската постекспанзия гарантира точното фиксиране на монтирания модул и свежда до минимум риска от деформация след втвърдяването ѝ. В духа на времето – пяната не съдържа фреон и е напълно безвредна за озоновия слой, и няма никакъв принос за парниковия ефект.

soudal

Двукомпонентната пяна на Soudal разполага с редица сертификати за безопасност, доказателство за което е EC-1 Plus етикетът, удостоверяващ много ниски вредни емисии – канцерогенни съставки не биват засичани след тестовете, направени 3 или 28 дни след полагането на пяната, a концентрацията на летливи органични съединения намалява от 750 μg/m³  при измерване на третия ден до 60 μg/m³ при извършване на ново замерване на 28-я ден, като по този начин покрива всички изисквания за безопасност и употреба в затворени помещения.

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...