Един за всички – модулно и гъвкаво допълващо се системно решение за Smart Home

Hörmann

Hörmann homee е модулна и следователно гъвкаво допълваща се по всяко време централа Smart Home. Тя комуникира чрез радиовръзка с всички задвижвания, както и радиоприемници Hörmann, а при необходимост – и с допълнителни радиотехнологии.

Hörmann добавя нови сигнали за умния дом: с новата централа Smart HomeHörmann homee Brain могат да се управляват комфортно и гъвкаво врати и радиоприемници Hörmann, а при необходимост – също и допълнителни радиотехнологии. Продуктите Hörmann се обслужват с доказалата се радиосистема Hörmann BiSecur.

В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една единствена система. Реалността обаче често е различна: Продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и използват съответно собствено приложение за обслужване, респ. апликация.

Hörmann

Hörmann homee позволява командване на множество устройства в дома посредством приложение или уеб интерфейс: заключване на външната врата, отваряне на гаражната или порталната врата, както и на интериорните врати, настройване на осветлението или регулиране на температурата в помещението.

HörmannЕто защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства, независимо от използваната технология. С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение. Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann, т.е. за гаражни врати, за портални и интериорни врати, както и с брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home, като например алармени системи, сенници и термостати на системи за отопление.

Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube – бял, удобен куб с WLAN връзка, който може да се позиционира навсякъде в дома. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия бял куб съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Тези кубове разполагат с радиопротоколи като например ZigBee, EnOcean или Z-Wave. Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи; в същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Освен това централата Smart Home е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri.

Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението Hörmann homee се инсталира на таблета или смартфона, устройството се настройва и готово.

Вратите и радиоприемниците Hörmann се управляват чрез радиосистемата Hörmann BiSecur. Тъй като тя е двупосочна, се връща информация и за актуалния статус на устройството. Така потребителят може да разбере например дали вратата е отворена или затворена – и то от всяка точка по света. Поради разширените си функции Hörmann homee заменя BiSecur Gateway, управляван досега чрез радиосистемата BiSecur и приложението BiSecur.

За повече информация – Hörmann.

Може да харесате още...