eДръжка за прозорец ConnectHome работи без батерия

Motiv1-ConnectHome

– Радио сигнал без батерия, чрез събиране на енергия;
Проста интеграция в интелигентни системи за дома и интелигентни сгради;
Идеален начален модел в интелигентни домашни приложения.

С еДръжката за прозорци ConnectHome Хоппе разширява гамата си от мехатронни продукти с друга еДръжка за прозорци, базирана на климатично неутрално събиране на енергия. еДръжката за прозорец работи напълно без батерия – енергията, генерирана при завъртането на дръжката на прозореца, е достатъчна за изпращане на радиосигнала. Радиосигналът се предава надеждно въз основа на радиопротокола на EnOcean – екологично, устойчиво и икономично, без досадни смени на батерията или непредвидими повреди.

Важна информация:

Веднага след като бъде преместена, еДръжката на прозореца ConnectHome докладва променената позиция на дръжката на системата за интелигентен дом, която след това стартира програмираните процеси в къщата или апартамента въз основа на тази информация. В зависимост от конфигурацията, отоплението, засенчването и климатизацията могат да бъдат контролирани по такъв начин, че да работят по-енергийно и по-удобно. Отоплението може да бъде настроено да се намалява автоматично, когато се извършва вентилация. еДръжката за прозорци ConnectHome отчита позициите на дръжките – отворени (дори дръжките в наклонена позиция се отчитат като отворени) и затворени, така че конфигурирането на отделни сценарии да може да се осъществи лесно.

Motiv1-ConnectHome

Енергийно независим радио превключвател от ZF

За да прехвърли информация за позицията на дръжката без батерии, Хоппе използва енергийно независим радио превключвател от ZF Friedrichshafen AG, водещ доставчик на решения за събиране на енергия. Модулът се състои от моностабилен генератор и предавателна платка. Генераторът, основният елемент, се основава на индуктивния принцип, затова необходимата радио енергия се генерира единствено от механичното задействане на дръжката чрез вградения радио превключвател.

Лесна интеграция в интелигентни домашни системи

Стартирането на еДръжката за прозорци ConnectHome отнема само няколко минути: тя се добавя към системата според спецификациите на производителя и след това се интегрира като нов компонент. еДръжката ConnectHome е подходяща за всички системи, които могат да обработват радио протокола EnOcean, например Wibutler, Somfy, Homee, mediola.

Идеален модел на входно ниво

Със своята тънка, деликатна розетка и два различни модела дръжки, от които да избирате, еДръжката ConnectHome се вписва хармонично в един интелигентен дом. Предлагат се модели на дръжки от сериите Токио и Ню Йорк, които са сред най-популярните модели дръжки за прозорци от Хоппе. Атрактивното ценообразуване също гарантира, че навлизането с еДръжки за интелигентния дом се превръща в управляема инвестиция.

Motiv1-ConnectHome

Групата Хоппе е лидер на европейския пазар в разработването, производството и продажбата на обковни системи за врати и прозорци. Семейната компания, основана през 1952 г. със седалище в Швейцария, има около 2800 работника по целия свят. Тя се управлява от Волф Хоппе и Кристоф Хоппе – представители на второто поколение, заедно с Кристиан Хоппе, първият представител на третото поколение, който е активен от 2012 г.

За повече информация – hoppe.com.

Може да харесате още...