Ефективна противопожарна защита със Systemglass® Ligna

Systemglass

Проектът за създаване на висококачествена зала за срещи и класни стаи в новата сграда на престижното училище École Jeannine Manuel в Лондон е завършен с помощта на огнеустойчивата система за остъкляване Systemglass® Ligna и дървени рамки. Използвайки тази система за остъкляване в комбинация с врати от дървен материал, може да се постигне подходящ баланс на естетиката и производителността, в комбинация с гарантирана защита от пожар от клас EI30 и акустична изолация 39db, за да се намали нежеланото натоварване от шум.

Systemglass

Проектиран от Promat UK, световен лидер в пасивните противопожарни продукти, Ligna е един от семейството продукти, които са тествани (CERTIFIRE CF5452) за осигуряване на изолация (EI) и противопожарна защита от 30 минути до 60 минути (EI30 до EI60). Дървената рамка също е създадена в правилната спецификация и осигурява обещаното ниво на пожарна защита на готовото остъкляване. Системата има и сертификат за съответствие за монтаж, потвърждаващ, че е инсталирана правилно, без слабости в способността й да осигурява пасивна противопожарна защита за необходимите времеви рамки.

Systemglass

Дървената рамка Ligna е една от четирите системи в обхвата на SYSTEMGLAS®, които са сертифицирани за пожарна защита. Systemglass® Ferro позволява създаването на преграда с помощта на стоманена рамка, докато Advenerat и Celare използват пожароустойчивия материал PROMATECT® H, за да осигурят рамка, която може да бъде боядисана, покрита или вградена в околните стени, подове и тавани, за да се осигури практически без рамков ефект.

За повече информация: Promat UK

Вижте също...