Ефектна фасада от FunderMax придава класа на училище в Англия

Това училище в Йоркшир излъчва класа с новата си фасада от FunderMax във фирмените цветове на учебното заведение. Изборът на цвят за сградите от образователния сектор е наистина важен, което се доказва от направените изследвания за ефекта на конкретни нюанси върху учениците. Оказва се, че „училищните входове и коридори са страхотна платформа за показване на фирмените цветове на училището“, което поражда чувство за общност.

Използването на ярки цветове повишава енергията, което може да бъде балансирано с по-успокояващи неутрални нюанси в самата сграда. Може да е изненадващо, но и възрастта има значение. Според изследователите „Учениците в предучилищна възраст и началните класове предпочитат по-топлите цветове – червено / оранжево / жълто, докато в гимназията и по-високите нива на обучение се ориентират към по-студените нюанси – синьо / зелено / лилаво.

В конкретния случай на училището Dean Trust Academy фасадите са специално разработени в класически червени и съвременни сиви нюанси, за да изразят същността на марката на учебното заведение и да изградят по-силна идентичност. В този проект за външната облицовка са използвани висококачествените фасадни панели на FunderMax HPL F-Quality.

Може да харесате още...