Екран с интелигентен соларен бонус

Osmo

Самостоятелното производство на електроенергия с помощта на слънчевата енергия е чудесен начин да станете по-устойчиви и по-малко зависими от конвенционалните енергийни източници. Не всички покриви обаче са подходящи за слънчеви панели, например ако по-старите сгради нямат необходимата носимоспособност или ориентацията на покрива е неподходяща за фотоволтаични системи. Балконните електроцентрали също така често променят външния вид на къщата, а освен това са ограничени до максимум 800 вата – мощност, която покрива само малка част от нуждите на едно домакинство от електроенергия. Ето защо Osmo разработи стилна алтернатива със своя иновативен екран за защита „Solar Fence“, който не само спестява пари, но и надеждно защитава личното ви пространство. За разлика от покривните системи, здравите стъклени  модули на „Solar-Fence“ са лесни, удобни и безопасни за почистване, се казва в прессъобщението на производителя. Не е необходимо да се извършва трудоемка поддръжка, да се използват специални инструменти за почистване или дори да се наема специализиран персонал.

Монтажът на системата „Solar Fence“ може да бъде гъвкаво адаптиран към съответните изисквания. Системата се предлага като практичен комплект и се състои от един фотоволтаичен модул (114 x 178 cm, 430 W) или от два фотоволтаични модула (230 x 178 cm, 860 W). „Solar-Fence“ е оборудвана с висококачествени двулицеви модули от стъкло, които повишават ефективността на соларния модул и позволяват по-висок добив на електроенергия, се обяснява още в съобщението за пресата. Вертикалният монтаж на модулите спестява изключително много място и е подходящ дори за ориентация изток-запад.

Osmo

Докато покривните системи са предназначени предимно за слънчево греене „отгоре“ и по обяд през летните месеци, вертикално инсталираните модули предлагат добри добиви и през зимните и пролетните месеци, както и в сутрешните и следобедните часове, като улавят по-добре лъчите на слънцето. За разлика от покривните фотоволтаични системи, модулите „Solar-Fence“, които са активни и от двете страни, използват както пряката, така и непряката слънчева светлина за генериране на електроенергия – колко мощност може да бъде постигната в действителност, зависи от индивидуалните условия на място, напр. от разстоянието до земята, състоянието на терена и евентуалното засенчване от растения.

 Всеки комплект се състои от един или два фотоволтаични модула, начални и крайни профили от устойчив на атмосферни влияния алуминий и чанта за аксесоари. Алуминиевите стълбове в цвят антрацит са съвместими с всеки екран Osmo, което открива широк спектър от възможности за визуален дизайн. Тази свобода на комбиниране предлага и осезаемо функционално предимство за сенчестите зони в градината: тъй като елементите на „Solar-Fence“ могат да се свързват последователно или, ако е необходимо, да се разделят, т.е. на групи от свързани помежду си модули, в сенчестите зони е възможно просто да се монтират всякакви други екранни елементи от широката гама Osmo. Важно е да се отбележи: Изчисленията и електрическите работи могат да се извършват само от обучени специалисти.

Снимки: Osmo

Може да харесате още...