Елегантни, огнеупорни врати без рамка

lunax

В миналото, инсталирането на защитни съоръжения, като например огнеупорни врати, изискваше определен компромис с естетиката и дизайна. За щастие това вече не е така, тъй като архитектурният дизайн на стъклото и технологиите напредват с бързи темпове.

Днешните стъклени врати са без рамки и могат да бъдат снабдени единствено с тънък корпус по периметъра на вратата, за да се скрие уплътнението на пожароустойчивото стъкло. Такива модерни системи без рамка и с висока естетика се предлагат от немската компания Lunax.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

 

Гамата на фирмата включва напълно остъклени огнеупорни врати, които са идеални за съвременни архитектурни проекти и интериори. Те не само осигуряват съвременна естетика с истинско усещане за светлина и прозрачност, но изцяло отговарят и на стандартите за огнеустойчивост на стъклото.

 

Тези врати имат само с четири дискретни скоби, като по този начин създават елегантна, минималистична вътрешна стъклена врата, идеална за модерния интериор. Системата използва стоманени опори с електромагнитни пружини за автоматично затваряне в случай на пожар. Детайлите за монтаж използват графитни ленти, които свързват стъклените врати към ограждащите ги стени. Гамата Lunax се предлага с дебелина от 20-27 мм във формата с една врата или 20-28 мм във формат за двойна врата.

Може да харесате още...