Елегантно решение: свободно носещи стъклени входни врати

supeero 1

Системата за врати „Плаващо стъкло“ на Supeero, търговска марка на Berner Torantriebe, е предназначена за представителни входни пространства на фирмени сгради или вили.

Свободно носещият безрамков стъклен панел може да бъде силно прозрачен или тониран и позволява разнообразни форми на брандиране, както в показания на снимката пример от сграда на Siegle+Epple – реномирана компания за вентилационна и климатична техника от Щутгарт.

Безрамковото стъкло се състои от 20-милиметрово композитно защитно стъкло с две еднопанелни закалени стъкла и защитен кант от неръждаема стомана. Теглото му възлиза на 52 кг/м². Възможни са ширини в диапазона от 2 до 6 метра и височина до 2 метра. Стъклената врата се доставя готова за монтаж и се изработва според изискванията на клиента.

За да осигурят елегантна визия на цялата система, профилите са разположени и монтирани от вътрешната страна. Патентованата система гарантира надеждното свързване на профилите. Възможни са и специални изпълнения, при които например основният затварящ кант влиза във входната колона. Така електрическия механизъм за затваряне остава скрит и невидим в затворено положение.
supeero 2

Според производителя извършването на 100 работни цикъла на ден не представлява проблем. Механизмът отваря и затваря вратата  със скорост от 14 см в секунда.

Supeero доставя своите системи за врати предварително сглобени и напълно готови за монтаж – иснталацията се извършва за няколко часа.

Може да харесате още...