Енергийна ефективност и комфорт с дистанционери Swisspacer Ultimate за стъклопакети

Искрящи езера, гъсти гори и грандиозни планински пейзажи красят южната австрийска провинция Каринтия. В алпийския курорт Герлитцен, на надморска височина от 1769 метра, се намира изключителният планински комплекс Mountain Resort Feuerberg. За да могат гостите на комплекса да се отпуснат и да се почувстват добре във всяко отношение, архитектите от студио Ронахър са  обмислили всичко до най-малкия детайл. Включително избора на конструкция на прозорците – троен стъклопакет Climatop XNоборудван с „топъл край“ дистанционери Swisspacer Ultimate, който има много положителен ефект върху енергийната ефективност и комфорта на закрито.

Relax Guide 2020 класира Mountain Resort Feuerberg сред 10-те най-добри уелнес хотели в Австрия. И с право – отлично местоположение в непосредствена близост до еко пътеки и ски писти, кулинарни изкушения и богата уелнес програма. Внушителната спа зона на алпийския комплекс заема площ от 4500 кв. м. Състои се от дванадесет басейна, шестнадесет салона за релаксация, единадесет сауни и водна пързалка.

Mountain Resort Feuerberg е един от най-сложните обекти, проектирани и изпълнени от архитектурната фирма. Това се дължи главно на изключително високите стандарти с цел постигане на максимално качество във всеки детайл. Добър пример за това са „топъл край“ дистанционерите на Swisspacer, използвани в стъклопакетите на Saint-Gobain Glassolutions Nitrasklo в последния етап на строителството. Дистанционерите Swisspacer са произведени от силно изолиращ пластмасов композитен материал, който минимизира топлинните загуби. Дистанционерите се елемент, който се вгражда в стъклопакетите с цел затваряне на кантовете и разделяне на стъклените панели един от друг. Swisspacer Ultimate предотвратява образуването на термо мостове и загуба на топлина в зоната около краищата на прозорците, което предотвратява навлизането на топлина в сградата през лятото и студен въздух през зимата. Кондензът, мухълът и произтичащите от тях здравословните проблеми нямат шанс. Въпреки че на пръв поглед дистанционерите Swisspacer представляват едва забележим детайл в цялостното строителство, те са от първостепенно значение за икономията на енергия и поддържането на приятни температури в планинския комплекс. Най-големите загуби на топлина се отчитат при прозорците и особено около рамките на прозорците.

За повече информация – Силико.

Може да харесате още...