Енергийно самодостатъчни сенници от Velux

Velux

Velux разширява своята гама за топлинна защита. Соларно задвижваните сенници Integra-Markisen вече се предлагат във вариант „3 в 1“ и като светлинни ленти. Това означава, че собствениците на сгради могат да избират между затъмняване или прозрачна топлинна защита с достъп на дневна светлина за двете комбинации от прозорци.

Точно сенника за топлинната защита, представен за първи път от Velux 2020, е привлекателна алтернатива, когато не могат да се използват ролетни щори, поради недостатъчно пространство между съседните прозорци, например. Удобното управление на соларните сенници се извършва индивидуално за всеки прозоречен елемент с предварително програмирано безжично дистанционно на стената, което е  включено в доставката. С гамата аксесоари Velux App Control те могат да се управляват и чрез смартфон и гласово управление.

Velux

Всеки, който реши да използва системата за интелигентен дом Velux Active, може да се възползва от предсказуемото управление на продуктите за топлинна защита въз основа на сензорни стойности и данни за времето. Тъй като сенниците са енергийно самодостатъчни, те могат да бъдат монтирани и на по-късен етап. А ето и още един плюс: благодарение на монтажа директно върху крилото на прозореца, капандурите могат да се отворят изцяло, дори при спуснати сенници.

Решения за топлинна защита, които удовлетворяват всяко изискване

За топлинна защита на мансардата Velux предлага три основни варианта, разположени извън прозореца. Ролетната щора остава най-ефективното решение за цялостна защита с допълнителни функции като повишена топлоизолация, оптимално потъмняване по всяко време на деня и намален шум при дъжд или градушка. В допълнение към това целогодишно решение, сенникът със потъмняваща материя е алтернатива, особено за летните месеци.

Velux

Както ролетът, така и потъмняващата топлозащитна тента могат да се управляват автоматично, което ги прави особено удобни. И двете се предлагат със соларно задвижване, така че могат да бъдат преоборудвани без никакви проблеми. Тъй като те са енергийно самодостатъчни, не трябва да се полагат кабели. Ролетните щори се предлагат и във вариант с електрическо задвижване, който може да се използва в нови сгради.

За жилищни или офис площи, които изискват ефективна топлинна защита, но не трябва да бъдат напълно затъмнени, версията на сенника, който пропуска дневна светлина, остава подходящото решение. Независимо дали става дума за декоративни аспекти или за по-индивидуално регулиране на дневната светлина, без значение от външната топлинна защита – ролетните щори, както и сенниците могат да се комбинират с вътрешна слънцезащита.

Може да харесате още...