Eнергоспестяващи тенденции в строителството

 Международната специализирана изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство и тази година ще представи енергоспестяващите тенденции в бранша. От 19 до 22 март в Интер Експо Център – София посетителите ще могат да разгледат и да се запознаят в детайли с най-новите продукти сред  вратите, прозорците и фасадите. Водещи фирми в сектора ще покажат най-новите оригинални решения в конструкциите за остъкляване.

Лидерът на пазара на покривни прозорци VELUX ще представи  широка гама от покривни прозорци и светлинни тунели, както и светлинни решения за плоски покриви. Компанията ще предложи и различни видове декоративни и слънцепредпазни щори и сенници; външни ролетни щори; инсталационни продукти; продукти за дистанционно управление.

Мостреният камион на немския концерн SCHÜCO, с който компанията ALUKÖNIGSTAHL участва традиционно в специализираното изложение, ще даде възможност на посетителите  нагледно да се запознаят с различни системи за врати, прозорци, фасади, обков, пожарозащитни системи.

Един от акцентите в представянето на фирмата ще е интегрираната в прозореца вентилация с възвръщане на топлина – Schüco VentoTherm. Основните предимства на ефективното системно решение за сградна вентилация са автоматична сензорна вентилация, рекуперация 45%, малките  размери и достигнатата стойност на шумоизолация – до 42dB. Благодарение на вентилацията се стига до пестене на енергия до 35%.

Според арх.инж. Климентин Чернев – управител на ALUKÖNIGSTAHL, инерцията по отношение на строителството, която допускаше пълна свобода на избор на материали, продукти и технологии, вече е спряна. Качеството става все по-търсено, инвеститорите все повече залагат на качествени продукти, за качествени системи.

fakti.bg

Може да харесате още...