Етем домакин на традиционния празник на металургичната индустрия

На 7-ми ноември 2017 г. Етем ще бъде домакин за отбелязването на професионалния празник „Ден на металурга“ в България. Компанията ще посрещне повече от 200 представители на металургичната общност, централната и местна власт, дипломати и представители на медиите.

По време на събитието гостите ще имат възможност да направят обиколка на производствената база на Етем, а изпълнителният директор Джордж Менцелопулос ще представи плановете за развитие на компанията. В края на честването по традиция ще се състои и церемония по награждаване на отлични студенти от Химико технологичния и металургичен университет и Техническия университет в София.

Отбелязването на „Ден на металурга“ датира от 1963 г., когато 5 ноември е обявен за професионален празник на българските металурзи. С разпореждане 827 на Министерския съвет от 19 ноември 1963 г. денят е обявен за Професионален празник на българските металурзи по повод влизането в експлоатация на тази дата на Металургичния завод „Ленин“ в Перник (1953) и на Стопанския металургичен комбинат „Кремиковци“ (1963).

Може да харесате още...