Етем подкрепи конкурса Архитект на годината

За пореден път Етем подкрепи конкурса Архитект на годината, организиран от в-к “Арх&Арт Форум”. Церемонията по награждаването се проведе на 28 февруари в сградата на Съюза на архитектите.

В конкурса “Архитект на годината” участват български архитекти от страната и чужбина със сгради от периода 2010-2011-та година. В него се представят работи по препоръка на структурите на САБ и КАБ, творчески клубове и институции и организации, професионално свързани с архитектурата. В конкурса се допуска и самостоятелно участие по инициатива на архитекта-автор. Журито определя пет номинации, от които на втори тур се излъчва лауреатът.

Победител тази година е арх. Владимир Михов (S Architectural Team) за обект Априловската гимназия, Габрово. Сред останалите номинирани бяха арх.Атанас Панов за офис сграда the Needle, арх. Валентин Валентинов за жилищна сграда в София, арх. Веселин Русев за жилищна сграда в Пловдив и арх. Пламен Братков за обектите офис сграда и жилищна сграда в София.

При награждаването арх. Владимир Михов (S Architectural Team) подчерта значението на възстановената и разширена емблематична сграда на Априловската гимназия и посвети отличието си на великите българи в нашата история.

Може да харесате още...