Етем проведе своето Roadshow 2013

Етем проведе своето Roadshow 2013, с което представи най-новите си продукти на партньори и медии. Като свой партньор в областта на праховото боядисване представи фирма Неокем, която първа е разработила и произвела прахова боя на гръцкия пазар през 1987 г. За последните 15 години фирмата е развила търговска мрежа в над 20 страни, посредством свои представителства и търговски партньори.

Неокем и Етем работят съвместно в областта на праховите бои за архитектурни алуминиеви профили от 1993 г. Целта на Неокем е да отговори на нуждите и желанията на пазара, осигурявайки широка гама продукти и решения, разработени съвместно със своите партньори. Тенденциите на пазара са намирането на оптималната комбинация между алуминиев профил и полимерно прахово покритие. Търси се продукт, който защитава и удължава живота на конструкцията. Това се постига със здравина и устойчивост на външните влияния, които водят до по-високо качество и съответно до по-ниски разходи за поддръжката му.

Основните продуктови групи на Неокем са Ral гланц, Ral мат, Ral металик и серия Prisma. Те са високотехнологични, екологични и безопасни, произведени от сертифицирани бои и суровини. Със своята разработена гаранция Qualicoat за постоянно високо качество, фирмата постига конкурентност, производителност и добър резултат. Променящият се климат, високите нива на UV радиация и разрушителното им действие върху конструкциите водят до логичното решение – използването на супер устойчиви бои, които Неокем предлага.

Представен беше новият каталог на Етем за индустриални алуминиеви профили, в който са представени високотехнологични и прецизни профили и на базата на клиентски чертежи. Фирмата партнира при строителството на модерни сгради, в които влагат освен профили за прозорци, така и фасадни решения. Новоразработената система E-99 е поръчково създаден за клиент и намира приложение във високите сгради. Не бяха подминати също така и системите Е-75 за безфалцови врати, Е-70, Е-50 и разбира се промоционалните Е-45 и Е-40.

Набляга се също и на новите фасадни обшивки Etelbond: самопочистващ се, анти-графити и анти-бактериален, създадени за конкретни нужди на клиентите на Етем.

Пазарът на PVC прозорци стремглаво върви надолу спрямо предишните години, като тенденцията е намирането на пресечната точка между падащите цени и устойчивостта на продуктите. Особен интерес предизвиква профилната система Q72 ECS на Етем от клас „А”, която е разработена в съответствие с европейските строителни норми. Тя е висококачествена и надеждна с отлични характеристики на топлопреминаване Uw = 0,74 W/m²K и звукоизолация RW = 47 dB, която се предлага в разнообразни дървесни имитации, RAL цветове и с алуминиеви капачки.

PVC системата Q72 е проектирана да предостави пълен набор от продукти, позволяващи реализирането на надеждни решения за всеки проект. Тя може да се използва както при изграждане на нови сгради, така и при реконструкция на съществуващи такива. Стабилизаторите на калциево-цинкова основа, използвани в производството на профилите, правят системата безвредна за околната среда, подобряват стабилността на външния слой на профила и гарантират пълен процес на рециклиране.

Може да харесате още...