Етем с две нови предприятия в България

Дъщерното дружество на Viohalco, Етем България, взе решение за стартиране на производство на екструдирани алуминиеви профили и допълнителна обработка на алуминиеви профили и сключи инвестиционен договор с Gestamp.
Viohalco SA съобщи, че съветът на директорите на дъщерното дружество Εtem Bulgaria SA („Etem България“) е взел решението да стартира производство на екструдиран алуминий, профили и допълнителна обработка на алуминиеви профили за автомобилната индустрия в две дъщерни дружества на Etem България. Това решение ще послужи за целите на инвестиционното споразумение, което Etem България е сключила с Gestamp, водеща глобална група, специализирана в проектирането, разработването и производството на метални компоненти и конструктивни системи за автомобилната индустрия.

Като част от споразумението ще бъдат създадени две съвместни предприятия, които ще се съсредоточат върху екструдирането и преработката на алуминиеви профили за автомобилната индустрия, в които, благодарение на инвестиционна програма от около 30 млн. евро, ще се инсталира нова екструзионна линия и свързаните с нея машини за по-нататъшна обработка на алуминиеви профили в България през следващите три години. Споразумението ще укрепи още повече позицията на Etem България в автомобилния сектор и ще помогне да се гарантира, че тя може успешно да отговори на повишеното търсене на алуминиеви изделия, след последните развития в автомобилната индустрия.

Viohalco е белгийска холдингова компания от редица водещи металообработващи компании в Европа. Тя е регистрирана на Euronext Brussels (VIO) и на Атинската фондова борса (BIO). Филиалите на Viohalco се специализират в производството на продукти от алуминий, мед, кабели, стомана и стоманени тръби и са ангажирани с устойчивото развитие на качествени, иновативни продукти и решения за динамична глобална клиентска база. С производствени мощности в Гърция, България, Румъния, Русия, Австралия, БЮРМ, Турция, Обединеното кралство и Холандия, компаниите Viohalco заедно генерират годишен приход от 3,7 млрд. евро. Портфолиото на Viohalco включва специализиран сегмент за технологии и R&D, както и дейности за рециклиране и услуги за управление на отпадъците.

Вижте също...