Етем с награда от света за устойчиво развитие

ETEM BGBC

За първи път по повод 5 години от създаването на организацията, Българският съвет за устойчиво развитие (BGBC) връчи годишните си награди за устойчива корпоративна политика, за устойчив проект и политик с принос за устойчивото развитие.

В категорията Kомпания с корпоративна политика за насърчаване на устойчивото строителство е отличена Етем Груп. Инж. Венета Новакова – Директор R&D на Етем Груп получи наградата от арх. Илко Николов – член на УС на BGBC и Председател на Общинския съвет в Пловдив.

Етем активно прилага най-добрите практики по отношение на опазването на околната среда чрез значителни инвестиции и мерки за оптимизиране на производствения цикъл, прилагане на нови процедури, които намаляват енергийния отпечатък от производството и предотвратяват всяка възможност за замърсяване на околната среда. Продуктите на Етем са проектирани преди всичко да запазват енергията, което е от огромно значение за крайния потребител, но ние също така сме отделили специално внимание на рециклирането им след края на техния експлоатационен живот, сподели инж. Венета Новакова.

Може да харесате още...