Фасаден дизайн с метални повърхности

Немската компания Mitsubishi Polyester Film GmbH представя новите си алуминиеви композитни панели ALPOLIC™ REAL, които са с анодизирано покритие в седем различни нюанса. Фирмата предлага още и фасадните панели ALPOLICTM, които са налични в повече от 200 цветни варианта като така предоставят на архитектите почти безкрайни творчески възможности.

Повърхностите на алуминиевите композитни панели ALPOLICTM REAL са завършени с анодонизиран слой в уникален непрекъснат анодиращ процес. В сравнение с единичната анодизация, този процес предлага огромни предимства по отношение на устойчивостта на корозия, атмосферни влияния и цвят, както и на консистенцията и блясъка на цветовете. В същото време композитните панели могат да бъдат лесно оформени и огънати.

Портфолиото от анодизиран асортимент включва 7 привлекателни нюанса, които експресивно изразяват естествената красота на истинския метал. Отсега нататък елегантните тонове като мед, злато, бронз, естествен и огледален дизайн ще предлагат на архитектите още по-голяма свобода при проектирането на фасадите.

С многобройните си иновации компанията значително влияе на тенденциите на пазара и поставя нови стандарти. ALPOLIC™ е първият доставчик на композитни материали с декоративни повърхности, естествени метали и реално анодиране в процеса на изработка. Всички алуминиеви композитни панели се предлагат стандартно в клас на качество FR (огнеустойчив) или A2 (незапалим) и следователно отговарят на високите изисквания на международните стандарти за противопожарна защита. ALPOLIC™ използва само LUMIFLON™ за своите цветни покрития – едно от най-висококачествените покрития на базата на флуорополимерно покритие (FEVE).

Освен това компанията се ангажира за извършване на постоянни подобрения в опазването на околната среда и така тези композитни панели са единствените в индустрията, които са почти 100% рециклируеми, а отпадъците, получени по време на производствения процес, също се събират и се рециклират.

Може да харесате още...