Френски общини споделят добри практики на енергийната ефективност

Подобряване на енергийната ефективност на обществените и жилищните сгради ще е темата на четвъртия и последен семинар от поредицата в конкурса „Екообщина“, организиран от Френското посолство.

Крайният срок, в който всички български общини могат да кандидатстват, за да се включат в конкурса, е 30 юни 2016 г.

Последната среща на представители на различни общини, експерти и отговорни институции ще бъде този четвъртък (16 юни 2016 г.) от 9.50 ч. в сградата на Френския институт. Гост на събитието ще бъде зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По време на семинара ще бъдат представени политиките за подобряване на енергийната ефективност на сградния фонд във Франция и в България ще се търсят пресечни гледни точки.

Гост-лектори от Франция ще бъдат Бернар Старк, зам.-генерален директор „Градско развитие“ в община Рюел-Малмезон; Изабел Рюфо, началник на отдел „Устойчиво развитие“ в същата френска община, както и Мишел Ери, съветник по плана за климата в метрополия Нант.

На предишните срещи основни теми на дебатите бяха управлението на водите като ресурс, управлението на отпадъците и устойчивата градска мобилност.

dnevnik.bg

Може да харесате още...