Футуристична сграда в Берлин с фасада от Saint-Gobain

berlin futurium

Отлято стъкло и неръждаема стомана придават на подобната на НЛО сграда в Берлин характерен външен вид. Фасадата на сградата „Futurium“ е отличена с 2-ро място на наградата за материали за 2019 г. с елементите от отлято стъкло, с керамично покритие от Saint – Gobain.

berlin futurium

Сензационната фасада на Futurium се състои от няколко хиляди елементa с формата на диамант с метални отражатели и отпечатано с керамика отлято стъкло. Околната светлина създава преливащ се вид в тях, а източната и западната част на фасадата и входните софити са създадени от около 4000 м2 слой, състоящ се от около 8000 елемента с размери 70 на 70 см. Три четвърти от тях се състоят от 12 см дълбоки, различно сгънати метални отражатели и във външното ниво на отпечатаното с керамика, 6 мм дебело отлято стъкло (Decorglass SGG SR Listral L).

berlin futurium

Характерният модел на фасадата е създаден от различни степени на печат върху стъклените повърхности: четирите различни типа елементи се характеризират с различен по интензитет печат, съответно 1/4, 1/2, 3/4 и 4/4. Освен това са използвани около 330 м2 панели с керамичен печат SGG Planiclear.

Може да харесате още...