Футуристично посрещане

Spiegel_Café_1

На улица Ringvegen 100 в Стокхолм е разположена сграда, криеща истинска атракция: в рамките на голямото входно пространство е разположено ново, футуристично кафене, което служи и като рецепция за посетителите на офис сградата. Какво е особеното? Състои се изцяло от различни огледални стъкла от серията продукти на Pilkington Mirropane™ Chrome.

Футуристичната рецепция е проектирана от 2BK Arkitekter AB. Централното местоположение в голямото фоайе прави кафенето силно посещавано и популярно място за общуване както за служителите на околните офиси, така и на техните посетители.

Горната и долната част на кафенето е изработена от Pilkington Mirropane™ Chrome Plus. Това огледало от хром е силно непрозрачно и е идеално за използване в претенциозни пространства. Колебанията в температурата или влажността не могат да повредят антикорозионния продукт. При нужда огледалото може да бъде преработено в еднокамерно или ламинирано безопасно стъкло или оформено индивидуално чрез пясъкоструене. По този начин може да се предостави изключителност за всяка форма на приложение.
Spiegel_Café_2

Ламелните щори на кафенето са изработени от Pilkington Mirropane Chrome Spy™. Това “шпионско“ стъкло става непрозрачно от едната си страна при определени светлинни условия, а от другата – играе ролята на огледало. Кафенето е проектирано по такъв начин, че когато щорите са затворени, можете да гледате отвътре, но не и отвън.

Pilkington Mirropane™ Chrome Spy като елемент на дизайна привлича вниманието с възможността за създававане на неочаквани ефекти. Тъй като продуктът може да бъде обработен по различни начини, има вариант за използването му например като разделителен елемент в съвременните сгради. Chrome Spy от Pilkington Mirropane™ изглежда блестящо и като интелигентно огледало: съобщения или лога могат да се проектират на гърба му за ефективни рекламни послания. По този начин зрителят може да вижда себе си в огледалото, като същевременно получава информация на повърхността на огледалото.

Може да харесате още...