Гарантирана защита от слънце и отблясъци чрез системите на Schüco

Schüco

Всичко е много по-хубаво, когато грее слънце. Можем да се насладим на топлите му лъчи навън и в помещенията, облени от светлина, което подобрява значително настроението ни. В моментите, в които слънцето безмилостно нагрява помещенията у дома, ние търсим перфектното засенчване. На помощ идва защитата от слънце и отблясъци – за предпочитане онази, която не е в ущърб на дизайна.

С Schüco Integralmaster и Schüco ZIP Design Screen можете да контролирате нивата на осветеност, вътрешния климат, атмосферата и енергийната ефективност в дома си.

Schüco Integralmaster са роло щори, изцяло скрити в стъклодържателя на прозореца, предлагащи слънцезащита, защита от заслепяване и видимост отвън навътре. Незабележимо интегриращи се в алуминиевите прозоречни системи, те не нарушават вътрешната пространствена естетика. Като вариант за вътрешни ролетни щори без обемисти касети и странични водачи Schüco Integralmaster предлага и ориентирани към дизайна решения за безпроблемно интегриране във фасадни системи.

Schüco

За защита от слънце, отблясъци и постигане на намалена видимост от вън навътре има голям избор от различни фолиа и текстил, които могат да се комбинират. Вградената система на ролетни щори може да се управлява ръчно или моторизирано. Моторизираният вариант се задвижва с 24 V DC SMI-мотор, като щората се движи отгоре надолу. Ръчното задвижване на Schüco Integralmaster се извършва от водачи, които са интегрирани в стъклодържателя. Монтирането на щората става много лесно и тя е подходяща  за дооборудване на вече съществуващи прозоречни системи.

Schüco Integralmaster отговаря на всички национални и европейски норми за защита от заслепяване на работното място. Благодарение на специалната си конструкция и двойната защита от заслепяване и слънцезащита Schüco Integralmaster предлага намаление на постъпващите отблясъци до 97%, редуциране на слънчевата светлина с 85% и подобряване на защитата от прегряване.

Schüco ZIP Design Screen (ZDS) e външна, изцяло интегрирана текстилна слънцезащитна система с висока устойчивост на ветрово натоварване.

Schüco

Благодарение на тънкия дизайн на водачите, слънцезащитната система Schüco ZDS се интегрира безпроблемно в прозоречните и фасадните системи на Schüco. А в отговор на множеството архитектурни изисквания, системата се доставя в различни дизайнерски варианти – което гарантира оптимално вписване във фасадната оптика.

Странично интегрираните в профила водачи и Zip-технологията правят Schüco ZDS една от най-устойчивите на атмосферни влияния и ветрово натоварване системи. Дори спусната щората може да устои на ветрово натоварване със скорост на вятъра до 25 m/s = 90 km/h.

Schüco

В зависимост от избора на вида текстил, щорите отговарят на всички изисквания на модерната слънцезащита: от непрозрачни тъкани с отлична защита от заслепяване и защита на поверителността, до високо трансперантни тъкани, които осигуряват оптимална връзка с околната среда. Тъканите също така са много лесни за поддръжка, устойчиви на атмосфери влияния и с доказано качество.

Подробна информация за слънцезащитните системи можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, лицензиран представител на Schüco за България.

За повече информация – Алукьонигщал.

Може да харесате още...