Gealan-Kontur – новата дизайнерска система с опция за алуминий

Gealan

Gealan представя Gealan-Kontur – новата дизайнерска система вече е налична в бяло, с декоративно фолио и алуминиева облицовка. Новата PVC профилна система ще се предлага с всички предимства на доказаната повърхностна технология Gealan-acrylcolor.

Актуални архитектурни тенденции в първокласна форма

Ето как се работи красиво, гъвкаво и безопасно. С ясния си и семпъл стил Gealan-Kontur, с диаметър 82,5 мм, поставя истински акценти в дизайна на прозорците. Тесният лицев профил и максималната съразмерност на стъклата осигуряват и повече светлина в помещенията. Резултатът е фасади и интериори, които отразяват най-новите архитектурни тенденции.

Gealan-Kontur предлага и свобода на дизайна без ограничения: в системата има много възможности за индивидуализиране на повърхностите и цветовете. Фолиата могат да се нанасят само от външната страна или от двете страни, с еднакъв дизайн или в различни цветове отвътре и отвън. Освен това се предлагат фолиа с различна структура на повърхността – от класически усещания при допир през матови повърхности до прозоречни профили с дървесни декоративни фолиа RealWood.

Вече е планирано Gealan-Kontur да бъде усъвършенствана, като се използва доказаната технология на повърхността Gealan-acrylcolor с нейните уникални характеристики. Най-късно до 2024 г. многобройните стандартни и специални цветове на повърхността от PMMA ще дадат възможност за допълнителни алтернативи на дизайна в профилната система Gealan-Kontur.

Gealan

Пластмасовите профили Gealan-Kontur се комбинират с различни алуминиеви затягащи или рамкови облицовки. По този начин системата Gealan допълнително разширява свободата при дизайна. Модерният външен вид на прозореца с алуминий подчертава архитектурната тенденция към прав, ъглов дизайн. Освен това алуминиевите облицовки са не само поразително елегантни, но и изключително устойчиви на атмосферни влияния.

Специална характеристика на Gealan-Kontur, която позволява още повече варианти на дизайн: системата съдържа профил на крилото, който може да се комбинира само с алуминиеви корпуси.

Широката гама от цветове по RAL и специалните цветове за алуминия могат да бъдат използвани според личния ви вкус както отвън, така и отвътре. С възможността за избор на алуминиева облицовка пластмасовите профили Gealan-Kontur съчетават най-доброто от двата материала.

Gealan-Kontur: дизайнът среща функцията

Благодарение на иновативния си дизайн 82,5-милиметровата система с три нива на уплътнение по цялата дължина постига най-високи резултати по отношение на звукоизолацията и топлоизолацията, както и при статиката. Подсилването на цялостната конструкция и използването на технологии за залепване увеличават стабилността. Чрез залепване на стъклопакета към профила на крилото, неговата стабилност се пренася върху крилото, което прави цялата система по-устойчива. Фиксираната уплътнителна лента осигурява оптимизирана защита срещу взлом.

Благодарение на дълбочината на полагане от 82,5 мм новата система Gealan-Kontur е подходяща както за ново строителство, така и за саниране.

Висока ефективност чрез автоматизация

В своите производствени халета производителите на прозорци също се възползват от факта, че Gealan-Kontur е предвидила цялата верига на стойността. Новата система на Gealan е подготвена за автоматизация, предназначена е за модерни производствени линии и автоматизирана обработка на лепилните технологии.

От 2014 г. фирма Gealan e собственост на водещия световен производител на ПВЦ профили VЕКА и от тогава се развива изключително успешно.

За повече информация – ВЕКА България.

Снимки: Gealan, Veka

Може да харесате още...