Германците строят къща за едно денонощие

Очевидно строителството отговаря на забързания ни начин на живот. И ако съвсем доскоро построяването на една къща отнемаше години, то днес времето е съкратено многократно.

Германската компания Dennert е решила да направи невъзможното и е започнала да строи къщи за едно денонощие. Тя се занимава от години със строителство. Специалистите, които работят в нея, са разбрали, че трябва да ускорят темповете, за да бъдат конкурентоспособни на пазара. Dennert успява да обедини бързина и качество.

Една поръчка отнема 3 месеца. За това време във фабрични условия се „произвежда” къщата. Тя се състои от готови модули, в които веднага се монтират всички необходими комуникации и битова техника. Модулите се доставят на парцела и започва тяхното монтиране.

Отстрани погледнато изграждането е доста впечатляващо, тъй като бригадата работи доста бързо. И това не е случайно като се има предвид, че мотото на Dennert е „Един ден – една къща”.

Основният строителен материал е германски екобетон. В него има естествена пемза от Алпите, цимент, вода и пясък. Гаранцията, която дава компанията, е 30 години.

fakti.bg

Може да харесате още...