Геце на BAU 2013 в Мюнхен от 14-ти до 19-ти Януари 2013

GEZE е движение от 1863. От век и половина, ГЕЦЕ, със своите продукти и системи, задвижва врати, прозорци и технологии, които играят важна роля в автоматизацията на сградите.

Движението и иновативната сила олицетворяват системния характер на продуктите GEZE като завършени решения от единен източник. Те изпълняват индивидуални решения за врати и прозорци в комбинирана система. Движението и системната философия на продуктите GEZE бяха символизирани в архитектурата и дизайна на самия изложбен щанд на ГЕЦЕ на BAU 2013. Заоблените му елементи, свързани заедно, формират кръг. Автоматично въртящата се кръгла платформа в центъра на щанда, представлява една обособена зона за срещи.

Мултимедийното представяне на продуктите е иновативно, колкото самите продукти – посредством личните си smart телефони, посетителите се информираха за всички продуктови характеристики. Тази година ГЕЦЕ представи на гостите си редица продукти от различни категории.

Технология за врати
По отношение на технология и дизайн, цялата гама автомати за врати TS 5000 и интегрирани автомати за врати GEZE Boxer EFS за единични и двойни крила, са допълнително развити и подобрени. Новата отличителна характеристика е, че автоматите за врати вече могат да бъдат използвани на безпрепятствени пожароустойчиви врати със сила на затваряне EN 6 и с ширина на крилото до 1400 мм. Новата функция за застопоряване в отворено положение, която може да се монтира впоследствие, позволява на вратата да бъде леко фиксирана в края на хода си, без да влияе на затварящата функция в случай на пожар.

С компактната система за плъзгане Levolan 60, ГЕЦЕ създаде ново елегантно решение за дизайнерска и лесна за употреба интериорна ръчно плъзгаща се врата. Новият успокоител SoftStopDuo позволява плавно спиране и в двата края дори и на фини крила. SoftStopDuo може да бъде използван и за плъзгащи системи Rollan, Perlan и Levolan 150. Новата система за монтаж Levolan 60 Smart fix позволява много бърза и лесна инсталация на Levolan 60.

Системи за автоматични врати
„Невидимoто” отваряне и удобното преминаване са осигурени от новия вграден автоматичен механизъм за задвижване на врати на панти ECturn Inside. Компактните му размери позволяват да бъде вграждан в крилата на интериорни врати. ECturn Inside не влияе на дизайна на вратата и отваря и затваря автоматично и „невидимо”.

Новата автоматична врата въртяща се врата TSA 325 NT RC2 осигурява тествана и сертифицирана взломоустойчивост без да променя естетичните качества на вратата. Иновативният софтуер GEZEconnects и бързото Bluetooth радиопредаване гарантират, че автоматично плъзгащите се врати, въртящи се врати и врати на панти GEZE се програмират и поддържат лесно и ефективно.

Технологии за естествено димо- и топлоотвеждане и за ежедневна вентилация
ГЕЦЕ представи ново поколение верижни механизми. Задвижките ECchain, Slimchain, Powerchain и сериите E 920 – E 990 са отговорът на изискванията на съвременните технологии за автоматизация на сградите, защото всеки механизъм съответства на специфични потребителски изисквания. Заедно със съответстващите заключващи задвижки Е 905 / Е 906 и Power lock, те формират завършена гама в съвместим GEZE дизайн. Автоматичните механизми Slimchain, Powerchain и тези от серията E 920 – E 990, както и шпинделният механизъм E 250 NT бяха оборудвани с най-съвременната технология за управление и контрол. Това позволява задвижките да бъдат прецизно адаптирани към разнообразните изисквания на режимите ежедневна вентилация и димоотвеждане. Технологията за контрол осигурява база за мрежово свързване на няколко прозореца на една фасада, позволявайки по този начин изпълнението на интелигентно управление на прозорците.

Системи от стъкло
Преградните стъклени системи създават отворен и прозрачен дизайн в помещенията. Системата Pendulo позволява реализацията на редица варианти за врати на панти с двупосочно отваряне („летящи врати”). Новото средство за конфигурация, създадено за системата Pendulo, значително улеснява проектирането и изпълнението, както и поръчката. Необходими са само няколко спецификации за автоматичното конфигуриране на подходящата система от стъкло, заедно с генериране на списък с компонентите на системата и всички чертежи.

Системи за безопасност
Системата за контрол на достъпа GEZE SecuLogic беше разширена с две интерфейс възможности: аларменият блок GCAU 200, който комбинира контрола на достъпа с алармената система на сградата. По този начин активирането и деактивирането на алармената система на сградата може да става посредством системата за контрол на достъпа. Контролираният достъп чрез асансьорите е възможен посредством новия предаващ модул GCOC 8 като контролен елемент за асансьори. Предаващият модул може да се използва за организиране и разпределение на оторизацията за използване на асансьорите и по този начин – за достъпа до различните етажи.

Антипаник бравата IQ lock AUT е мултифункционално системно решение за паник врати с автоматични крила. Това означава, че и двете крила – и активното, и пасивното, могат да бъдат отключени от една моторна брава. Благодарение на пълната антипаник функция, и двете крила могат да се отключат механично и едновременно в авариен случай, чрез натискане на антипаник бравата. След преминаване през вратата, механичната функция за самозаключване се активира, заключвайки вратата бързо и сигурно. Автоматичната отключваща функция прави системата изключително гъвкава. В комбинация с оператор за автоматични врати на панти, IQ lock AUT отваря безопасно и двете крила, дори когато са налице многобройни изисквания към евакуационната врата като безпрепятствено преминаване, контрол на достъпа и функция – приточен отвор в случай на димоотвеждане.

Сградни инсталации
Геце представи системата за управление на врати, прозорци и безопасност. Системата може да се използва за задвижване, обслужване и настройка на елементите. Един универсален интерфейс позволява комуникация на инсталацията с всички стандартни BUS системи и по този начин бързо и лесно свързване в мрежа на системата за управление GEZE с централната система за управление на сградата (BMS). С помощта на приложението GEZE Cockpit, потребителите могат да визуализират и управляват от разстояние състоянието на прозорците и вратите, свързани в системата.

Може да харесате още...