GEZE ECdrive бе вграден в нова лондонска гара

geze

Абатство Ууд е основна станция от югоизточния участък на новата линия „Елизабет”, която осигурява надземни и подземни железопътни връзки до централен Лондон и отвъд него.

Новата станция е разработена от архитекта Фередей Полард в извити линии, използвайки естествени материали. Лекото и просторно усещане се засилва от двете автоматични плъзгащи се врати от GEZE ECdrive, вградени в остъклена фасада, над която лежат стрехите на страхотния сводест дървен покрив.

ECdrive са специално проектирани за употреба при натоварени условия, което ги прави идеални за непрекъснат поток от хора, влизащи и излизащи едновременно. Вратите се отварят сами, чрез автоматичната технологията на GEZE, позволявайки на пътниците да преминават през входа на гарата бързо и безопасно.

Практичният и ефективен вход е от съществено значение за безпроблемното движение в гарата, насърчавайки хората да прекрачат прага й с лекота, като по този начин предотвратява затрудненията и подпомага безпроблемното осъществяване на железопътните услуги през целия ден.

Вратите, поставени от Vitrine Systems, са монтирани със защитни екрани, позволяващи им да се плъзгат в „джобове“ – допълнителна функция за безопасност, намаляваща риска от затискане на пръстите по време на работа.

„Истинска чест е да участвам в този проект, който сам по себе си е част от голямо инженерно постижение. Радваме се, че продуктите на GEZE ще отварят вратите на тази станция, която ще играе основна роля за успеха на новата линия „Елизабет”, каза Анди Хоуланд – маркетинг директор на компанията.

Може да харесате още...