Geze – повече постижения със системни решения

Geze

Под това мото, компанията производител на системи за врати, прозорци и технологии за безопасност, представи иновативните си системни решения от единен източник на изложението Фенстербау Фронтале, което се проведе в края на месец март в Нюрнберг. Тези решения комбинират индивидуалните изисквания за безопасност, като превантивната противопожарна защита, контролираното ежедневно проветряване и аварийно димоотвеждане или контрола на евакуационните пътища и изходи в единна система, гарантирайки координираното отваряне и затваряне на прозорците и вратите. Geze демонстрира тези допълнителни постижения не само чрез модулни и мрежови решения, но и чрез индивидуален подход при консултирането и обширна подкрепа, способност за категорично решаване на проблеми, лесен и удобен монтаж, сервизни инструменти, базирани на технологията и нова сервизна концепция за мащабна система.

Geze представя системни решения със своята широка продуктова гама. В сферата на димоотвеждането и ежедневната вентилация бяха демонстрирани „интелигентни“ задвижки за мрежови решения за прозорци, заедно с новата управляваща централа, която позволява още по-големи възможности.

Geze

Geze представи ново поколение верижни механизми за прозорци. Новите модели ECchain, Slimchain, Powerchain и Е 9×0, заедно със съответните заключващи механизми E 905 / E 906 и Power lock съставят един пълен продуктов род с общ Geze дизайн. Новите верижни механизми са отговор на изискванията на модерните технологии в сградите. Всеки механизъм отговаря на много специфични изисквания по отношение на употребата.

ECchain е икономичен модел, предназначен за ниво вход и подходящ за частни сгради. Широко-приложимият Slimchain е не само изключително гъвкав, а и с изтънчен дизайн, тънък и дискретен. Powerchain е „силовото ядро”, предназначено за особено тежки и обемни прозорци, като тези в повечето публични сгради. Е 9×0 се интегрира напълно в профила на всеки прозорец. Тези механизми не са видими отвън и са изключително подходящи за модерен архитектурен минималистичен и изчистен дизайн, в който технологиите трябва да се интегрират ненатрапчиво.

Освен новите верижни механизми, Geze демонстрира и новите си шпинделни механизми за задвижване на прозорци.

От гамата на технологиите за врати бяха представени системи за врати, които комбинират достъпност и безопасност с още по-атрактивен външен вид. Горният автомат за затваряне на врати Geze TS 5000 EFS 3-6, както и напълно вграденият и невидим автомат Geze Boxer EFS EN 4-6 осигуряват безпрепятствен достъп за хора със затруднено придвижване. Автоматите са с т.нар функция „летящо крило“, чрез която се изключва действието и преминаването през вратата се реализира с употребата на минимална сила по посоката на отваряне или затваряне, напр. в домове за възрастни хора или болници, след като вратата бъде отворена веднъж, напр. сутрин. Електро-хидравличното застопоряване в отворено положение осигурява безопасно самостоятелно автоматично затваряне на вратата в случай на пожар.

Geze

Посетителите се запознаха и с новите системи Geze за автоматични плъзгащи се врати и врати на панти. Slimdrive SL NT е автоматична врата, чиято система се интегрира невидимо във фасадата и задвижва крила с тегло до 125 кг. Вариантът Slimdrive SL NT-FR е с допълнителен задвижващ механизъм за аварийни и евакуационни изходи със слабоизносваща се двумоторна технология.

Гостите изпробваха и новия ECturn Inside, който автоматично и почти невидимо отваря и затваря врати на панти. Продуктът е с награда за иновативен дизайн, тъй като външният вид на вратата не се променя – задвижването е изцяло вградено в крилото и касата. На изложението беше представена и системата за автоматични врати на панти Geze SLimdrive EMD-F/R за надеждно задвижване на противопожарни и противодимни врати.

Geze

Решенията за стъклени плъзгащи се врати и стени с нов дизайн завършват представянето на Geze на изложението. Geze Levolan 60 е ново изящно интериорно решение за ръчно плъзгащи се врати с функционално и леко задвижване без усилия. Geze представи и изключително подходящо решение за обособяване на заведения, търговски площи и офиси. Новата система от ръчно плъзгащи се стени Geze MSW с профили с фина рамка отговарят едновременно на изискването за прозрачно и гъвкаво разделяне на помещенията по енергийно ефективен начин – чрез използване на стъклопакети.

Geze

Директно от своя щанд, Geze демонстрира допълнителен комфорт и ефективност с иновативно инсталиране, въвеждане в експлоатация и технологии за настройка, както и инструменти за конфигуриране.

Може да харесате още...