Гледката – основното преимущество на мансардните жилища

При скорошно проучване на мнението на купувачи на мансардни жилища е установено, че причината, поради която са избрали именно последния етаж е гледката. Повече от 80% от хората поставят тази почти неповторима в стандартните етажи “екстра” на първо място и едва след това се нареждат тишината и оригиналния интериор.

При съвременното строителство борбата за повече квадратни метри в някои случаи води до увеличаване височината на подпрозоречния парапет и с това до обезценяване на пространството поради загуба на видимoст през прозорците. На пръв поглед се печели продаваема площ, но в действителност такива помещения губят от цената си.

Ето защо ВЕЛУКС обръща много голямо внимание на височината на долния ръб на покривните прозорци. Той трябва да бъде в рамките на 90 – 110 см, за да се осигури оптимална видимост навън дори и от седнало положение.

Горното управление на покривни прозорци ВЕЛУКС пък Ви дава възможност да поставите мебели точно под прозореца като по този начин печелите и гледка и пространство едновременно!

За да се насладите на оптимална гледка и да си осигурите лесна опериране на Вашия прозорец, трябва да вземете под внимание наклона на покрива. Той е важен при избора на размер прозорец. По-малкият наклон изисква по-дълъг прозорец или комбинация от прозорци.

За оптимална осветеност на стаята пък, ВЕЛУКС препоръчва площта на стъклопакета да бъде между 10 и 20 % от общата площ на помещението.

Изключително ефектно и красиво решение от ВЕЛУКС, гарантиращо Ви перфектна гледка, е комбинацията между покривен прозорец и вертикален елемент. Вертикалните елементи се комбинират директно със стандартните модели покривни прозорци ВЕЛУКС и Ви осигуряват повече простор, допълнителна светлина и отлична панорамна гледка.

Посредством специални комбинирани обшивки, вертикалният елемент се съединява с покривния прозорец, като комбинацията осигурява пълна херметичност и естетичен изглед отвън.

Друго интересно решение от ВЕЛУСК е уникалният прозорец – балкон GDL Cabrio, който прави Вашата мансарда максимално светла и просторна, като същевременно Ви осигурява прекрасен изглед. Покривният балкон се монтира по наклона на покрива като всеки друг покривен прозорец ВЕЛУКС. При отваряне той се превръща в балкон. Простотата и функционалността на GDL Cabrio са наистина забележителни!  В рамките на десет секунди превръщате прозореца си в балкон с навес, като при това избягвате досадните процедури за получаване на разрешително за изграждане на такъв.

Покривни прозорци ВЕЛУКС Ви осигуряват естествена светлина, повече простор и безупречна гледка.
В наши дни, за да успееш като компания, трябва да имаш визия за цялостното решение което предлагаш, а не само за продукта, който продаваш. Това, което ние целим е да осигурим на домовете повече естествена светлина и свеж въздух чрез нашите продукти. Ние не само предлагаме покривни прозорци. Ние предлагаме нещо много по – ценно – дневна светлина и свеж въздух на разумна цена и създаваме за хората една по – добра среда за живеене.

Мишел Лангранд, генерален мениджър  ВЕЛУКС Франция.

Може да харесате още...