Големи ромбове за заоблена фасада

Azengar

Изключителна търговска сграда в пешеходната зона на Оснабрюк, с извита геометрия на фасадата, проследява линията на улицата. Формата не позволява използването на почти никакви стандартно произведени цинкови елементи на лицевата страна. Индивидуалното напасване на листовете изисква филигранно майсторство. Продуктите на VMZINC, в случая големи ромбове с покритие Azengar, се оказаха правилния избор. Отделните ромбове могат да бъдат изрязани до индивидуални размери и да им се придаде извита форма.

Azengar

Търговската сграда е построена под ръководството на BÖSS Architects по дизайн на Wannenmacher & Möller. Уникалната геометрия поставя високи изисквания към точността на напасване на отделните фасадни елементи. Те бяха перфектно подравнени от изпълняващата компания Helmut Noß GmbH. Големите ромбове на VMZINC са точно съчетани с непрекъснатите профили на стената. Капандурите също се нуждаеха от голямо внимание.

Погледите са привлечени не само от извитите форми на големите ромбове, но и от външният им вид. Azengar – гравираната повърхност VMZINC има матовата текстура, която създава атрактивни светлинни отражения и придава ярък и привлекателен характер. В допълнение към тези естетически свойства на Azengar, решаващият фактор за архитектите на BÖSS при избора на материала за външната обвивка е прецизността, с която може да се монтира цинка. Само чрез тази прецизност може да се постигне желаното ниво на детайлност.

Azengar

Може да харесате още...