Горски павилион

Проектът на студио Espacio EMA се ражда като продължение на разположената в Мексико Forest House /Горска Къща/ във втора фаза. Павилионът е отворено пространство за отдих с бар и камина, в която се помещава малък кухненски бокс и санитарен възел, който може да бъде скрит зад стена от дървени сгъваеми панели, когато не е в употреба.
От външната страна, павилионът прилича на малка стъклена кутия с размери 9 х 5 метра, която се намира на върха на 10 метрова скала и изчезва под една покривна градина, заровена под естествения наклон на земята, сякаш е пещера. Павилионът се съчетава безпроблемно с околността, създавайки директна връзка с дървената “кутия” на съществуваща къща.
Това е вмешателство от един обект, който създава необходимостта от лъкатушене на естествения наклон между поредица от рампи, които се движат по протежение на обекта от най-ниската точка, където се намират паркинг пространствата за посетителите; преминават през павилиона, достигат до дървената „кутия” на съществуваща къща, до терасите на стаите като по този начин допълват и завършват пътя започнат с изграждането на Forest House и осигуряват достъп до всяка зона на дома.

arhitektura.bg

Може да харесате още...