Гранитни плочи за фасадата и интериора

Фасадите от естествен камък имат продължителна традиция в изграждането на частни и обществени сгради. Естественият камък не само изглежда изключително стилен, но се характеризира с висока степен на устойчивост на атмосферни влияния. Ето защо архитектите на австралийското архитектурно студио избират естествен камък, за да проектират тази къща в Австралия. Естествен камък – гранит, е използван не само на открито. Гранитът е използван в цялата къща, създавайки хомогенен камък. Гранитните плочи за фасадата обаче се различават от вътрешните именно по тяхната повърхност. Линейната архитектура и сивият цвят на сградата създават минималистичен вид, който изглежда елегантен и модерен.

Зашеметяващ дом, разположен близо до Мелбърн, Австралия, построен на три етажа. Отвън сградата изглежда като две геометрични тела, които просто са подредени едно върху друго.

Използваните гранитни плочи за фасадата имат особен външен вид, който се дължи на тяхната структурирана повърхност. В резултат на това линейният дизайн на къщата е леко неутрализиран и придава на сградата специален характер.

Използваните гранитни плочи за фасадата имат особен външен вид, който се дължи на тяхната структурирана повърхност. В резултат на това линейният дизайн на къщата е леко неутрализиран и придава на сградата специален характер.

В средата на къщата има уединена японска градина, която е проектирана като малък двор. От основната спалня има директен достъп до малка градина, която е оборудвана с открит душ. Тази малка площ е обградена от гранитните фасадни плочи и стъкло и продължава да служи като допълнителен източник на дневна светлина в спалнята.

Използването на гранит в дизайна на къщата не спира до гранитните плочи за фасадата. Естественият камък намира приложение и в помещението, където се използва като подово покритие, облицовка на стени и различни елементи в обзавеждането. Архитектите използват общо три различни типа гранит, за да съгласуват дизайна отвътре и отвън. Общото количество на гранит, използван за изграждане на къщата, е 260 тона.

В банята елегантен естествен камък отново играе важна роля. Гланцираните гранитогресни плочи са перфектно съчетани с гранитните плочи на пода и фитинги от бани от същия материал. Мивките са направени от твърд гранитогрес. Това създава безупречно покритие, което изглежда много стилно в банята. Самостоятелната вана също е издълбана от едно парче гранит и изглежда наистина модерна. Черният кран, заедно с отопляемата решетка за кърпи и прозоречните профили, придават фини акценти на гранитната вана.

Може да харесате още...