Групата Hörmann придобива фирма Grothaus

Hörmann

Даниел Курпиерс (Hörmann), Сандра Диксиус, Клаус Грохаус (и двамата от Grothaus) и Кристоф Хьорман (от ляво надясно), неограничено отговорен съдружник от групата Hörmann, подписаха договора за покупко-продажба.

Hörmann придоби производителя на летящи врати Grothaus. По този начин допълва съществуващата си продуктова гама в областта на вратите за обекти с висококачествени летящи врати и съответните каси.

„Благодарение на синергията между ноу-хауто и стандартите за качество на Grothaus от една страна и опита и силата на продажбите на Hörmann от друга, можем да очакваме бъдеще, изпълнено с вълнуващи задачи и възможности. Радваме се да разширим продуктовия си асортимент и очакваме растеж през следващите години“, споделя Кристоф Хьорман, неограничено отговорен съдружник в групата Hörmann. „Grothaus ще продължи да действа самостоятелно на пазара, а с подкрепата на Hörmann ще продължи да разширява пазарните си позиции и продуктовото си портфолио“, обяснява Кристоф Хьорман.

Hörmann предлага от години плъзгащи се и бързо движещи се врати, които на даден обект често се използват заедно с летящи врати. В бъдеще производителят ще разшири продуктовата си гама, като включи и врати за хладилни камери и камери за дълбоко замразяване за хранително-вкусовата промишленост.

Hörmann

Grothaus произвежда в производствената си база в Меле висококачествени летящи врати от РE, PVC, дърво и благородна стомана, както и съответните каси за тях.

С работещите в производствената ѝ база в Меле, окръг Оснабрюк 12 служители на компанията Grothaus произвежда висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните каси. Досегашните собственици Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус остават в компанията и поемат управлението на секторите „Вътрешни продажби“ и „Разработване на продукти“. „Много сме доволни, че Hörmann беше впечатлен от качеството на летящите врати и ноу-хауто на нашата компания. Заедно имаме много добри възможности за национален и международен растеж“, казват Сандра Диксиус и Клаус Гротхаус.

От 1 септември 2022 г. управлението на компанията поема Даниел Курпиерс, който работи от четири години за Hörmann, а преди това е отговарял за интегрирането на продуктите на придобитата френска компания Maviflex, както и за изграждането на новото производствено направление за системи за съхранение. „Наистина с нетърпение очаквам новата си работа в Grothaus. Благодарение на сътрудничеството със служителите и клиентите и на силата на международните продажби на Hörmann, ние заедно ще дадем тласък на бъдещото развитие на компанията и ще обединим синергиите“, казва Даниел Курпиерс.

Hörmann

Летящите врати на Grothaus се използват по целия свят преди всичко в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния бранш, в супермаркетите, хладилните камери и камерите за дълбоко замразяване, в хотели и производствени халета.

За Grothaus: 

Основана през 1996 г. семейната компания Grothaus, базирана в Меле в окръг Оснабрюк в Долна Саксония, е специализирана в производството на висококачествени летящи врати от PE, PVC, дърво и благородна стомана и съответните им каси. Продуктите се използват по целия свят, особено в хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичния сектор, в супермаркети, хладилни камери и камери за дълбоко замразяване, хотели и производствени халета.

За Hörmann:

Групата Hörmann е производител номер 1 на врати в Европа. В 38 високоспециализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия повече от 6000 служители разработват и произвеждат висококачествени врати за дома и индустрията, системи за контрол на достъпа и системи за съхранение за лична и търговска употреба. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в община Щайнхаген  в източната част на германската провинция Вестфалия, близо до Билефелд . Hörmann има 14 филиала, над 100 собствени представителства в над 40 държави и дистрибутори в повече от 50 други държави. Последно Hörmann разшири своето продуктово портфолио с направлението за системи за съхранение. По този начин производителят предлага и постройки за градински инструменти и поставки за дърва за камини за използване на открито.

Може да харесате още...