HENN спечели конкурса за проектиране на новата кула на Cenke Group в Тайюен, Северен Китай

Немското студио HENN спечели конкурса за проектиране на новата кула на Cenke Group в Тайюен, Северен Китай. Кулата ще бъде разположена в центъра на града по оста север-юг. Освен офис части, сградата ще включва още хотелски части на горните етажи и търговски център на първото подземно ниво.

Дългите фасади на високата 280м сграда оформят изпъкнали обеми с вертикални акценти; изградени са от матови алуминиеви елементи и стъкло с различна степен на прозрачност. Трапецовидната форма на сградата изтънява във височина и определя количеството директна слънчева светлина, която прониква във вътрешните пространства според нуждите им. Докато офисите получават оптимално засенчване, то гостите на хотела се наслаждават на възможно най-панорамните гледки към града.

Вдлъбнатите форми на тесните фасади на кулата с гладко прозрачно остъкляване контрастират с общото солидно и мощно излъчване на сградата. Те дават поглед към интериора на сградата и подчертават елегантната конструкция с диагонални укрепващи елементи.

Входното пространство е разположено откъм западната страна на кулата по протежение на оживения булевард. Вдаденият двор на юг се слива плавно със сутерена.

arhitektura.bg

Вижте също...