Hilzinger разширява портфолиото си с прозоречната система Master 88 UD

Master 88 UD

Системата на Hilzinger е щадяща за климата в помещенията, изключително стабилна, с намалено тегло, изолира добре и според производителя може да издържа на топлина по-добре от конвенционалните  PVC-дограми.

Ситуации, с които производителите на дограми се борят все по-често

Нарастващите изисквания за шумоизолация, защита срещу взлом и от падане водят до увеличаване на тежестта на стъклата. Към това се добавя статичното оразмеряване, което се изпълнява с помощта на стоманени армировки. В същото време тенденцията към цветни прозорци все още е актуална, често във връзка с модерната архитектура с малко или никакви надвеси на покрива. Следователно, цветните и тежки прозорци са по-интензивно изложени на слънчево греене от преди. Като цяло това води до много голямо натоварване на профилите на рамката и до неизправности и оплаквания.

Master 88 UD

Едно от решенията се нарича Master 88 UD

Master 88 UD се основава на специална комбинация от материали. UD означава Ultradur – висококачествен, подсилен със стъклени влакна материал на BASF. Той придава на профила добра стабилност и в същото време действа като стабилна вертикална защитна стена във външната зона на профилната стена, с която разширяването на профила навътре значително намалява.

Благодарение на добрата статика, стоманата в крилото на прозореца може  напълно да отпадне. По желание профилът може да бъде оборудван с изолиращ клин. Стойността на проникване на топлина Uw от 0,70 W/m²K може лесно да бъде постигната чрез стандартно трикамерно остъкляване.

В случай на особено тежки елементи, остъкляването в крилото на прозореца се монтира в завода. Това дава на прозореца допълнителна стабилност и сигурност. В процеса на три-екструдиране се обработват суров материал, армиран с влакна материал и висок дял от висококачествен рециклиран материал. Master 88 UD се предлага в три широчини на лицето на рамката, които също могат да се комбинират помежду си: 78 mm, 92 mm и 104 mm.

Може да харесате още...