Хобитски къщички в двора – за почивка или за работа

Хобитски къщички

Случайно или не, днес много ни върви да си говорим за хобитски неща.

Хобитският стил може да стане част от двора на голяма къща, където се почива или пък се отглеждат селскостопански животни – така смята една малка семейна фирма в САЩ, която предлага малки постройки в хобитски стил за почивка, забавление, отглеждане на животни или градинарство.

Wooden Wonders е малка семейна фирма, проектирала и изграждаща „Хобитски дупки“ за най-различни нужди. В момента са налице пет разновидности – къщички за игра за деца, къщички за кокошки, бараки, вили и сауни. Те до една следват основния дизайн на хобитите – такива, каквито ги описва Толкин.

Фирмата е създадена през 2009 г., а оттогава досега е продала около 70 хобитски къщички. Тези за детска игра и за отглеждане на пилета могат да бъдат изработени и доставени на посочен адрес, докато другите три вида се доставят на части и се сглобяват на място.

Малката семейна фирма работи гъвкаво и може да персонализира външния вид според желанията на този, който си поръчва хобитска къщичка за една или друга цел. Борави се с различни цветове и материали, вграждат се разнообразни допълнителни характеристики и функции.

Всеки модел, без значение какво е неговото предназначение, има характерен извит покрив и кръгла входна врата. Повечето са построени на нивото на земята, но малката семейна фирма няма притеснения и да ги вкопае в земята, за да постигне вида,предложен от самия Толкин. Както и при конкретния избор на дизайн и това зависи от купувача – дали къщичката да е над или под земята.

Размерите също могат да се променят и фирмата може да построи по-големи къщички, но засега работата им налага да правят повече малки постройки.

greentech.bg

Хобитски къщички

Може да харесате още...