Хотел за велосипеди побира над 100 колела зад филигранна фасада

Норвежкият град Драмен наскоро представи високотехнологичен и красив хотел за велосипеди, достатъчно голям, за да се съхранява повече от сто колелета. Проектиран от MMW Architects, хотелът за велосипеди в Гулскоген е блестящ пример за адаптивна повторна употреба: той се помещава в хале на бившата сточна гара, построена в края на 19 век. Дизайнерите са били много внимателни в стремежа си да запазят голяма част от съществуващата архитектура и интериора. Същевременно те са обновили мястото с модерни технологии като станции за зареждане на електрически велосипеди и функция за заключване чрез мобилно приложение.

На входа колоездачът бива посрещнат от рампа с формата на изплезен език, която се „излива“ от дървена кръгова стреха. За момент изглежда като гигантска кутия боя, която се е разляла на входа. Всъщност кръговата стреха е рамка на метална врата. Около нея стените на хотела за покрити с платна с филигранна резба. Околните букови гори са вдъхновили сложните изрези, които вкарват в интериора естествена дневна светлина. Простата палитра от дърво и метал продължава и вътре, където дървени дъски на пода, греди на тавана и облицовани в дърво стени обграждат двуетажен стелаж за велосипедите.

Хотелът за велосипеди в Гулскоген включва паркинг за 134 велосипеда, като има две места, достатъчно големи за велосипеди с ремаркета (за деца). Постройката предлага и четири зарядни станции за електрически колелета, както и монтирана на пода въздушна помпа с всички необходими аксесоари. Достъпът до хотела за велосипеди се контролира от мобилно приложение, с което лесно се постига заключване и отключване на предните врати.

greentech.bg

Може да харесате още...