Идеална и за абсолютно начинаещи – лазерната ролетка PLR 15 от Bosch

Bosch

– Най-малката ролетка на пазара, която влиза във всеки джоб;
– Лесно интуитивно обслужване само с един бутон;
– За секунди измерва разстояния до 15 метра;
– Достъпен модел за всички начинаещи.

Включвате, насочвате, готово! Лазерната ролетка Bosch PLR 15 е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо всякакви размери и разстояния. С малкото устройство с големина 10 x 3,6 см за секунди можете да премерите разстояния до 15 м с точност до 3 мм – например да проверите дали дивана, който сте харесали в магазина, ще влезе между стената и балконската врата. Помещенията се измерват много по-бързо и прецизно с PLR 15, отколкото с обикновена ролетка. Удобният помощник с малки размери и тегло само 80 г ще ви придружава незабелязано навсякъде, в джоба на якето или панталона.

Интуитивно обслужване както при Bosch Quigo

Bosch

С PLR 15 Бош пусна на пазара поредния уред, който заедно с Quigo (популярния лазер с кръстосани линии) се обслужва много лесно и е подходящ за начинаещи. Както и Quigo, PLR 15 предлага интуитивно управление. Достатъчно е да дръпнете назад подвижния бутон и автоматичното измерване на дължините се задейства. Устройството индикира постоянно актуалното разстояние между отправната точка и повърхността, която среща насочения лазерен лъч. Ако искате да измерите дължината на стена, задръжте PLR 15 до съседната повърхност, насочете го към отсрещната стена и веднага ще видите дължината. Новост е червеният бутон, който се появява след включване на уреда. Когато го натиснете, актуалната измерена стойност се записва и можете да я видите на осветения дисплей.

Прецизни измервания с лазерна технология

В сравнение с ултразвуковите ролетки за домашния майстор, които се предлагат на пазара, лазерните устройства разполагат с две съществени предимства – те са по-точни и по-надеждни. Това се дължи на различния начин на функциониране на използваните технологии:
– При ултразвуковата технология се излъчват звукови вълни. Те се разпространяват в голям диапазон, могат да срещнат много обекти, да бъдат отклонени и да дадат неточни резултати;
– При лазерната технология с насочен импулс се изпращат лазерни импулси към определената цел на измерването. По този начин уредът работи изключително точно и предоставя надеждни и прецизни резултати.

Bosch PLR 15 прави лазерната техника достъпна за всички. Уредът принадлежи към серията измервателни инструменти с лесно и интуитивно обслужване, особено подходящи за начинаещи домашни майстори. Серията ще се разширява непрекъснато с нови приложения.

Лазерната ролетка PLR 15 се предлага на пазара от март 2014 г. на препоръчителна цена от 119 лв. с ДДС. Комплектът включва две батерии AAA x 1,5V.

Технически характеристики PLR 15
Обхват на измерване 0,15 – 15 m
Средна точност на измерване ± 3 mm
Лазерен диод/Клас на лазера 635 nm, < 1 mw, клас 2
Захранване 2 батерии x 1,5 V AAA
Продължителност на работа около 5 часа (при непрекъснато измерване)
Отправна равнина/Начална измервателна точка Заден ръб на устройството
Размери (Д x Ш x В) 100 x 36 x 23 mm
Тегло (заедно с батериите) 80 g

 

Може да харесате още...