Индустриалният стил, представен от системи на Alumil

ALUMIL

Манхатън, Ню Йорк е едно от най-известните места в света. Островът включва всички елементи, които правят Ню Йорк единствен по рода си мегаполис. “Уест Вилидж” е квартал в Долен Манхатън и „150 Charles Street“ е новата грандиозна сграда, намираща се именно в този район.

150 Charles Street“ е великолепен 15-етажен жилищен блок, който се откроява на едноименния път и е резултат от реконструкция на складът Whitehall, който някога се е намирал там. С изглед към река Хъдсън, сградата е уникално допълнение в хоризонта на Манхатън. Състои се от 91 луксозни апартамента, фитнес център, басейн и спа, зала за събития, вътрешен двор и дзен градина, която създава спокойствие и усещане за свобода. Първокласните удобства, които се предлагат, подобряват общото изживяване и улесняват ежедневието.

Основните елементи на конструкцията са тухла, бетон и стъкло. Всички те са перфектно съчетани и подчертават градския характер. Струва си да се спомене, че решетката на стария склад е запазена, а съществуващата фасада е заздравена. Така не само складът става част от новата сграда, но остава и като връзка между минало и настояще. Жилищния комплекс е оборудван с персонализирана версия на прозоречна изолирана система Supreme S77 на Alumil. Естетично системата следва минималистичният индустриален стил, който е основната тенденция в съвременния архитектурен дизайн.

Тази здрава и иновативна система е идеална за сгради, разположени в градска среда, тъй като значително намалената видима алуминиева широчина на лицето увеличава естествената светлина. Също така системата предлага висока топлоизолация, която подобрява енергийната ефективност на цялата сграда. Освен това Supreme S77 осигурява изключителна звукоизолация, нещо много важно за жилищен блок в гъсто населен и забързан градски район. И накрая, но не и последно по важност, системата е забележителна, тъй като осигурява лесен достъп за деца и хора с увреждания, подобрявайки значително условията им на живот.

ALUMIL

Проектът „150 Charles Street“ в Ню Йорк показва значението на устойчивата реконструкция и висококачествените жилищни решения в големите градове. Дизайнът следва атмосферата на заобикалящата го среда, а забележителните й енергийни характеристики се поддържат от енергийно ефективната алуминиева система Supreme S77 на ALUMIL. В резултат на това, тази впечатляваща кооперация доказва, че мащабна съвременна сграда може да се превърне във важна забележителност, поставяйки нови стандарти за градско планиране в бъдеще.

Искаме също да подчертаем, че Supreme S77 не е единственото системно решение на Алумил за проекти в индустриален стил. Smartia S67 Urban е друго идеално предложение за проекти като „150 Charles Street“ с минимален дизайн, следващ философията на градската архитектура. Това е уникална прозоречна система, която съчетава индустриалния стил с изключителна производителност. Системата е подходяща за обновяване на стари стоманени прозорци, осигуряващи както стоманен вид, така и предимствата на алуминиева топлоизолационна система.

ALUMIL

Предимства на Supreme S77:
– висока енергийна ефективност (пасивна къща сертифицирана);
– високо ниво на сигурност, изключителна звукоизолация;
– лесно използване и висока функционалност;
– модерен дизайн;
– лесен достъп според спецификациите за хора със специални нужди и деца;
– голямо разнообразие от типологии и решения;
– изключително качество със сертифицирани изпълнения;
– повишени статични натоварвания и функционалност в случай на тежки метеорологични условия.

За повече информация – Алумил България.

Може да харесате още...