„Информационното турне” на ИГ приключи

„Информационното турне” на „ИГ Пасивни сгради България” приключи с изненадващо голям интерес от страна на участниците.
В една от ежемесечните срещи на членовете на сдружението се обсъждаше факта, че ИГ организира националната конференция за Пасивни сгради в София и това спира някой от заинтересуваните да присъстват на събитията. Така се роди и идеята за семинари в други градове в България. Екипът на ИГ се спря на по-големите градове – Пловдив, Бургас и Варна.
Целта на събитията е въвеждане в темата за пасивните сгради, а целевата група е широка – възложители, проектанти и консултанти, производители и търговци на строителни материали, компоненти и системи, представители на държавните и общинските власти, неправителствени организации – всички, които проявяват интерес към екологичното строителство.
Лекторите на семинарите говореха за основните принципи при пасивните сгради (арх. Георги Николов – председател на ИГ), вентилацията при пасивните сгради (инж. Захари Божилов – ОВК проектант и съучредител на сдружението), икономическата обосновка (инж. Стефан Антонов – търговец и съучредител на ИГ) и прозорците при пасивните сгради (инж. Тодор Димитров – ръководител на техническия отдел на Алу Кьониг Щал).
Първата спирка на „информационното турне” беше  градът на тепетата. Пловдив събра 100 участници  в зала с двойно по-малък капацитет. Залата буквално се „пукаше по шевовете”, като някои от закъснелите участници си тръгнаха, поради невъзможност да присъстват. Имаше дори правостоящи, а залата остана пълна до последната минута. Публиката беше много активна, задаваха се въпроси към лекторите, а финалната дискусия дори надвиши предвиденото време.

На първия учебен ден ИГ напълни залата на Морското казино в Бургас, за да им разкаже за принципите на пасивните сгради. Първата въвеждаща лекция породи най-много въпроси сред 65 членната публика.

Третият ден на семинарите беше в морската ни столица – Варна. Със съдействието на г-жа Таня Василева – кмет на район Одесос, семинарът се проведе в Пленарната зала на Общината. Интересът във Варна беше най-голям, като залата събра 130 участници. Лекциите отново породиха много въпроси и дискусии сред активната и интересуваща се публика.
„ИГ Пасивни сгради България” изказва благодарности на фирма Алу Кьониг Щал – дългогодишен член на сдружението, без чието съдействието семинарът нямаше да може да се състои и специални благодарности на г-жа Таня Василева – кмет на район Одесос – Варна, която любезно ни предостави Пленарната зала в Общината.

Потърсете презентациите на лекторите в страницата на Втора национална конференция Пасивни сгради от тук.

 

Може да харесате още...