Иновация на Dormakaba за Скандинавия

Dormakaba

В програмата на Dormakaba е включена иновация в областта на устойчивото управление на сгради, а именно нова, изпитана на пожар резервна батерия за непрекъсваемото захранване (ED UPS) за автоматизация на врати („ED 100/250“). Според доставчика това резервно батерийно захранване е важно за скандинавските пазари на Дания, Финландия, Норвегия и Швеция, които ще бъдат първите страни, които ще започнат да го въвеждат през април и май тази година.

Специална характеристика е непрекъснатото захранване в случай на прекъсване на електрозахранването. Монтажният комплект за акумулаторните литиево-железно-фосфатни батерии (LiFEPO4) е специално разработен за системата за автоматични люлеещи се врати „ED 100/250“. Той също така намалява разходите за монтаж и свежда до минимум необходимостта от кабелни връзки към външни устройства.

За да се изключат потенциалните проблеми с безопасността, бяха проведени тестове, за да се потвърди, че батериите не допринасят за разпространението на пожара. При тестовете батерията е интегрирана в автоматична система за врати на напълно оборудвана противопожарна врата и е подложена на най-лошия сценарий. Тестовете, проведени от шведския държавен изследователски институт RISE (Изследователски институти на Швеция), потвърдиха безопасността и надеждността на решението.

„С въвеждането на резервната батерия разработихме конкурентен продукт, който предлага на клиентите значителна добавена стойност по отношение на безопасността и устойчивостта“, казва Магин Гуардиола, главен директор по иновациите в Dormakaba.

Компанията е представена на българския пазар от Dormakaba България.

Снимки: Dormakaba

Може да харесате още...