Иновативни решения за врати и прозорци

Arlu

Arlu представи няколко продуктови решения на водещото търговско изложение BAU в Мюнхен. В челните редици: невидимата рамка за врата „Invisidoor 2.0“ и обковът за сгъваеми щори ROB.

Профилите се предлагат с дължина 6 метра за 40-милиметрови крила на вратите и са подходящи както за страната на бравата и пантата, така и за горния профил на касата на вратата. Дърводелците могат сами да изрежат всички профили по размер и да изработят интериорни врати с максимална височина до 4 000 мм и широчина до 1 250 мм. Включената в комплекта вътрешна ъглова сглобка се натяга напълно, така че ъглите могат да се съединят лесно и безпроблемно само чрез затягане на един винт. Следователно при монтажа на рамката за врата „Invisidoor 2.0“ няма видими отвори за винтове. Освен това профилите от външната страна са проектирани по такъв начин, че рамката на вратата може да се фиксира и с анкери за прозорци. Профилирането тип „лястовича опашка“ осигурява по-добро сцепление между полиуретановата пяна и подсиленана с фибри мазилка.

Адаптери за брава и панти

Адаптерите за скритите панти и бравата се вкарват в П-профила на касата на вратата. Благодарение на тях вече не е необходимо да се фрезоват отвори за брава или панти, което увеличава стабилността на профила. При довършителните работи с гипсокартон или мазилка около сглобената каса на вратата голямо предимство е, че не е необходимо допълнително укрепване на местата, където иначе би трябвало да се отфрезова алуминий от профила. Изработените по поръчка покривни профили се щракват върху П-профила между адаптерите.

Здрав обков за сгъваеми щори ROB

Обковът за сгъваеми щори ROB на Arlu също се приема добре от целевата група. Изработен от дърво, пластмаса или алуминий и тестван в съответствие с EN13659, той може да издържи тегло до 40 kg на крило. Независимо дали са отворени или затворени, щорите лесно издържат на ветрово натоварване от 12 по Бофорт или скорост на вятъра до 133 км/ч (еквивалентна на ураган), според производителя. Това открива нови възможности за монтиране на най-големите досега сгъваеми щори, които не пропускат вятър, с максимална ширина и височина на крилото 800 мм и 3000 мм и максимална обща площ от 2,4 m².

Снимка – Arlu.

Може да харесате още...