Иновации от GEZE във фасадата на Пайнер Премиум Клуб

Днес е първият ден от тридневните тържества по повод откриването на Пайнер Премиум Клуб в Марина Диневи, Свети Влас. Три от най-известните български попфолк звезди ще пеят всяка една от трите вечери, за да посрещнат гостите на най-новия и луксозен клуб от веригата Пайнер. Мария, Анелия и Кали ще зарадват феновете си и гостите на Марината съответно на девети, десети и единадесети юни.
Дизайнът на висококласния клуб се вписва перфектно в атмосферата на най-модерния яхтен комплекс в България. Започвайки от фасадата, чак до най-малкият архитектурен елемент – всичко е проектирано и изпълнено по поръчка, за да се създаде уникална, изискана среда. Големите безшпросни прозорци започват от покрива и стигат до нивото на масите, прадлагайки най-добрата гледка към пристанището, яхтите и морето. Но с това стандартните характеристики на фасадата се изчерпват. Крилата на гладката стъклена фасада са базирани на системата за плъзгащи стени на GEZE – MSW и са напълно автоматизирани – отварят се и се затварят дистанционно с натискане на бутон. Когато са отворени през деня, прозорците осигуряват естествената вентилация в помещението, като свежият морски въздух създава комфортна среда за гостите. Системата позволява отварянето на отделни групи прозорци, така че персоналните желания на посетителите по отношение на климатизацията  да могат да бъдат максимално удовлетворени. Вечер, фасадните прозорци се затварят, осигурявайки звукова бариера, за да не се смущава спокойната атмосфера на Марината.
Благодарение на иновативното приложение на системата GEZE MSW, фасадата на Пайнер Премиум Клуб изглежда екстравагантна, като в същото време е и много функционална. Самото решение е уникално и от техническа гледна точка. Крилата на фасадните прозорци се въртят на централна вертикална ос, което, освен че допринася за характерния вид на фасадата, елиминира и необходимостта от гара за крилата, когато са в отворено положение. Нещо повече – системата е напълно автоматизирана, което я прави изключително удобна и гъвкава за използване, а и внася допълнително лукс към изискания облик на клуба, търсен от собствениците.