Интелигентен прозорец за мазе с функция за вентилация

prozorec

Мазето е най-хладното помещение в къщата. С ниската температура обаче се увеличава и влажността. Ето защо мазетата са особено податливи на растеж на плесени. Чрез прозорци с функция за автоматична вентилация стаите за гости или за прекарване на свободно време, които собствениците разполагат в мазето си, получават достатъчно светлина и чист въздух.

Достатъчно ли са проветрени мазетата и наистина ли са затворени прозорците им, когато няма никой вкъщи? Въпроси, които си задават собствениците, когато ги използват само епизодично или когато са навън.  С интелигентния прозорец Slimchain от ACO ежедневната вентилация на определени интервали, както и затварянето при излизане от къщата могат да бъдат автоматизирани.

Интелигентен дом…и в мазето

ACO Therm® има накланящо се крило, електрическо задвижване и система за управление. Крилото е окачено отдолу, има две шарнирни панти и няма дръжка. То е специално проектирано за централно разположеното електрическо верижно задвижване. Подобно на добре познатия прозорец Therm 3.0, той е оборудван с троен стъклопакет (Uw стойност = 0,86 W/(m²K). Крилото на прозореца на мазето се отваря, затваря и накланя с помощта на 24-волтово електрическо верижно задвижване ACO Therm® Slimchain. То е разработено съвместно с фирмата Geze и може да се свърже към технологията за управление на къщата или към система Smart Home, които да контролират механизма за накланяне на прозореца. Максималният ъгъл на отваряне трябва да бъде зададен в зависимост от дълбочината на разкриване на прозореца на мазето.

Geze

Накланящото се крило на ACO се предлага в шест размера от 750х500 до 1000х1000 милиметра. Свързването с електроразпределението на дома се предлага отделно от монтажа.

Крилото може да се управлява и с помощта на превключвател с бутони нагоре, надолу и стоп. С интегрирането във вече инсталирана система за интелигентен дом обаче е възможно сензорно управление на прозореца, независимо от местоположението.

Управлението на прозорците е не само удобно, но и чрез задаване на подходящи интервали за вентилация предпазва повърхностите от прекомерна влага и по този начин и от мухъл. Друг важен ефект е предотвратяването загубата на енергия, тъй като интелигентните системи могат да намалят отоплението или дори да го изключат веднага щом се отвори прозореца.

Може да харесате още...