Интелигентна сигурност с Avia

Avia 1
Британската Mighton пусна на пазара най-сигурната смарт брава – Avia – ненадмината комбинация от традиционно механично оборудване, одобрено наскоро от независимата компания за тестване и сертифициране Sold Secure, и водещ на пазара софтуер,  проектиран да работи с екосистемата за сигурност на Apple HomeKit, която се счита за най-сигурната налична платформа. Avia е първата умна ключалка, която покрива правителствените стандарти за безопасност на интернет на нещата (IoT), което води до акредитация от Британския институт за стандартите (BSI), както и до признание от Европейския институт за телекомуникационни стандарти (ETSI TS 103 645) – първият глобално приложим потребителски стандарт за сигурност на IoT. Avia преминава успешно строгите тестове на Sold Secure за агресивна ръчна атака и е първата интелигентна ключалка, която някога е покривала критериите за стандарт SS301 Silver.

Avia е първата съвместима с Apple HomeKit интелигентна брава, и може да се управлява чрез iPad, iPhone, Apple Watch, клавиатура и чип и предоставя на потребителите достъп до пълната история на активностите. Достъп за допълнителни потребители също може да бъде осигурен и контролиран чрез приложението от всяка точка на света. Като опция Avia може да предложи лицево разпознаване като допълнително ниво на сигурност.

Майк Деръм, председател на борда на директорите на Mighton, коментира: „Въпреки нарастващия интерес към смарт продуктите за дома, много собственици на жилища все още се притесняват за степента на сигурност на умните брави, вярвайки, че са уязвими за „хакване“ и предпочитат спокойствието, което традиционните брави осигуряват. С Avia подобни притеснения отпадат, защото доказахме, че тя е най-високотехнологичната и сигурна умна брава на пазара. Avia не само се възползва от сигурността на операционната система iOS на Apple, която осигурява 265-битово криптиране на данни, за да намали риска от опити за хакване, но също така включва физически ключ (за разлика от други смарт брави на пазара), което е от решаващо значение за спечелване на доверието собствениците на жилища към технологията. Те знаят, че ако възникне технически проблем могат винаги да си отключат с ключа.”