Интелигентно системно решение на ECO Schulte с три функции

ECO Schulte

Концепциите за отвеждане на дима и топлината (SHE) изискват многофункционални врати. Със системното решение FTA ECO-Vent TS-62 ECO Schulte предлага цялостна концепция. Това се основава на сътрудничеството на специалиста по системи за врати със специалиста по автоматизация на прозорци и димоотвеждане Aumüller.

При концепциите SHEV вратите трябва да изпълняват няколко функции. При нормална експлоатация вратата трябва да е удобна за преминаване, което се гарантира от висококачествени затварящи механизми; в случай на паника вратата трябва безопасно да освобождава пътя за евакуация; а в случай на извеждане на дим вратата трябва да се отваря автоматично, ако концепцията SHEV предвижда това. FTA ECO-Vent TS-62 съчетава тези три функции в едно системно решение, което се монтира изцяло от вътрешната страна на сградата. В основата на тази разработка е сътрудничеството на ECO Schulte със специалиста в областта на димоотвеждането Aumüller, който доставя интегрираното в ECO-Vent задвижване за врати FTA Ferralux. Ferralux е търговската марка на продуктите за извличане на дим на Aumüller. Специалистът в областта на системите за врати ECO Schulte предоставя дограма ECO Newton TS-62, която осигурява висока степен на комфорт при отваряне. Скоростта на затваряне, демпферирането на отварянето, забавянето на затварянето и действието на заключване могат да се регулират и адаптират неограничено с този затварящ механизъм. Благодарение на интелигентната конструкция на зъбното колело силите, необходими за отваряне на вратата, са малки, което прави този продукт подходящ за клиники, старчески домове или детски градини.

ECO Schulte

Монтаж е необходим само от вътрешната страна

Компактната форма на системното решение FTA ECO-Vent TS-62 е постигната чрез ролката на задвижването на затварящия лост, която се движи по направляващата шина на заключалката. Задвижването за врати FTA Ferralux и затварящото устройство за врати ECO Newton могат да се монтират на една монтажна скоба. Капак от неръждаема стомана покрива цялата система. Досега множествената функция обикновено се реализираше чрез вътрешен монтаж на задвижването на вратата и външен монтаж на затварящото устройство. Освен по-високите усилия за монтаж, този вариант има и недостатъка, че при изключително студено време през зимата външният затварящ механизъм може да стане по-бавен поради нарастващия вискозитет на маслото. Този ефект също е сведен до минимум с новия продукт. Според производителя FTA ECO-Vent TS-62 е съвместим с пожарни аларми от всички разпространени доставчици на системи SHEV. Щекерът на Aumüller за пренос на сигнала не само спестява много време при монтажа. Освен това предлага облекчаване на напрежението, както и защита срещу усукване и заключващи куки, за да се предотврати неволно разединяване. Поради това системното решение е лесно за поддръжка и за пускането му в експлоатация не е необходим специално сертифициран персонал.

Снимки: ECO Schulte

Може да харесате още...