Инвестират 15 милиона евро в технология за производство на смарт прозорци

Merck

Merck, водеща научно-техническа компания в областта на общественото здраве, в началото на август 2016 обяви намерението си да създаде производствена база за производство на LCD прозоречни модули.

Обемът на инвестициите е около 15 млн. евро, а решението за местонахождението на предприятието ще бъде обявено в съвсем скоро. Производството на „умни“ прозорци с променлива степен на LCW-прозрачност (Switchable liquid crystal windows) е планирано да започне в края на 2017 г.

Последните 10 години технологията за създаване на стъкла с течен кристал е широко използвана за производството на компютърни монитори и мобилни устройства. „Merck“ е една от първите компании, които направи крачка към бъдещето и отвори широки хоризонти за използването на интелигентни здравни стъкла в здравните сгради – болници, клиники, аптеки, както и промишлени комплекси за производство на лекарства, медицинско оборудване и промишлени материали.

Merck

През 2014 г. Merck придоби холандската фирма Peer+, специализирана в областта на технологиите за производството на LCD прозорци, с която е в тясно сътрудничество от 2011 г. За да постигне по-бързо навлизане на пазара на нови технологии, бе създаден независим бизнес за развитието на прозорци с технология от течни кристали под търговската марка «licrivision».

licrivision

Може да харесате още...