Историческо-архитектурна разходка из „квАРТал“ в София

Историкът Ангел Златков от MOVE.BG и арх. Христина Каменова от Дружество „Архитектурно наследство“ ще поведат любопитните на историческо-архитектурна разходка през най-интересните улици и кътчета на квАРТала, в която особен акцент ще бъде поставен върху интересни моменти от историята и архитектурата на знакови сгради и събития от миналото на София.

Творческата зона “квАРТал” обхваща улиците между бул. “Мария Луиза”, бул. “Дондуков”, бул. “Васил Левски” и бул. “Сливница”. Тя стана известна след оганизирането на “квАРТал Фестивал”, алтернативно събитие, което вече трета година привлича вниманието към тази пренебрегвана зона в центъра на столицата. Организаторите напомнят, че 2018-а е “Европейската година на културното наследство” и именно богатата култура, архитектура и история на творческата зона “квАРТал” са в основата на тазгодишната програма, която включваше и архитектурни разходки.

Инициативата за разходката е на квАРТал/ Kvartal и MOVE.BG. Датата на провеждане е 1 октомври, с начален час 19:00. Мястото на срещата е входът на Дома на MOVE.BG на улица „Сердика“20.

Може да харесате още...